Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ2... ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΔΙΖΩΝΙΚΗ, ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ...

Η Αμερικανική Πρεσβεία τίμησε τη μνήμη του πρέσβη Ρότζερ Ντέιβις και της γραμματέως του Αντουανέτ Βαρνάβα, που σκοτώθηκαν λίγες ημέρες ...


Η Αμερικανική Πρεσβεία τίμησε τη μνήμη του πρέσβη Ρότζερ Ντέιβις και της γραμματέως του Αντουανέτ Βαρνάβα, που σκοτώθηκαν λίγες ημέρες μετά τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής, στις 19 Αυγούστου του 1974, από πυρά αγνώστων στη διάρκεια διαδήλωσης έξω από την Πρεσβεία στην Λευκωσία.

Ο Ρότζερ Ντέιβις είχε αφιχθεί στην Κύπρο μόλις μερικές εβδομάδες προηγουμένως.

Σε δήλωσή του που διαβάστηκε στην εκδήλωση, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι ανέφερε ότι το καλύτερο μνημόσυνο για τον Ντέϊβις και την Αντουανέτ είναι να βοηθηθούν οι Κύπριοι να βρουν μόνιμη λύση στο Κυπριακό.

Τόνισε ότι όλες οι πλευρές στο νησί πρέπει να κάνουν βήματα προς την επίτευξη ειρήνης και την επανένωση κάτω από μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.

Στην τελετή παρέστησαν ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης και η ειδική αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Λίζα Μπάτενχάιμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.