Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 178 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ... ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Στα 178 εκατ. ευρώ οι πιθανές απώλειες για τις ελληνικές εξαγωγές Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», οι απώλειες για τις ελληνικ...


Στα 178 εκατ. ευρώ οι πιθανές απώλειες για τις ελληνικές εξαγωγές

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», οι απώλειες για τις ελληνικές εξαγωγές υπολογίζονται στα 238 εκατ. δολάρια ή 178 εκατ. ευρώ -βάσει των στοιχείων του 2013- εάν στον τελικό κατάλογο συμπεριληφθούν και τα ελληνικά προϊόντα. Σε αυτό το νούμερο, μάλιστα, δεν συνυπολογίζεται το κόστος από την πιθανή μείωση θέσεων εργασίας στους κλάδους που θα πληγούν στην Ελλάδα, όπως επίσης και οι εμπορικές συμφωνίες που οικοδομήθηκαν -συχνά με πολλές δυσκολίες- είναι πιθανόν να χαθούν. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά το 2013 οι εξαγωγές της Ελλάδας προς τη Ρωσία ανήλθαν στα 406 εκατ. ευρώ, συνεπώς μιλάμε για ενδεχόμενη πτώση της τάξης άνω του 43,7%.

Ήδη χώρες που δεν έλαβαν κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και δεν δέχθηκαν αντίποινα ετοιμάζονται να αυξήσουν τις εξαγωγές τους σε αυτή την τεράστια αγορά και φυσικά αναμένεται να είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από την κρίση στις σχέσεις Δύσης - Μόσχας. Οι ρωσικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Χιλή, το Εκουαδόρ και την Ουρουγουάη. Ως μεγάλη ευκαιρία να αυξήσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα στη Ρωσία βλέπουν το εμπάργκο και οι σέρβικες επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.