Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΛΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ... ΚΙ ΟΜΩΣ... ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙ 11 ΜΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΖΟΥΓΚΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΛΤΟΥΣ ΤΗΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ....!!! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...

Ένα τετράχρονο κορίτσι επιβίωσε 11 ημέρες και νύχτες στο πυκνό δάσος της Σιβηρίας παρέα με λύκους και αρκούδες. Η μικρή Karina Chikitova ...


Ένα τετράχρονο κορίτσι επιβίωσε 11 ημέρες και νύχτες στο πυκνό δάσος της Σιβηρίας παρέα με λύκους και αρκούδες.

Η μικρή Karina Chikitova χάθηκε μέσα στην τάιγκα της Σιβηρίας (η τάιγκα είναι τύπος χερσαίου οικοσυστήματος που χαρακτηρίζεται και ως βόρειο δάσος κωνοφόρων και καλύπτει μια ευρεία ζώνη στις ψυχρές περιοχές του βορείου ημισφαιρίου, νότια του αρκτικού κύκλου) όταν ακολούθησε τον πατέρα της χωρίς εκείνος να το ξέρει.

Το κορίτσι επέζησε τρώγοντας άγρια μούρα και πίνοντας το νερό του ποταμού ενώ γύρω της περιφέρονταν άγριες αρκούδες και λύκοι ενώ παρέα της είχε το κουτάβι της.

Ωστόσο, το χειρότερο που υπέστη το τρίχρονο κορίτσι ήταν τα τσιμπήματα των κουνουπιών και οι γρατσουνιές στα πόδια της. Οι θερμοκρασίες αυτή την εποχή στη Σιβηρία είναι λίγο γύρω στους 6ο C.

Τα σωστικά συνεργεία έψαχναν όλες αυτές τις ημέρες να την βρουν αλλά το έργο τους ήταν δύσκολο αφού τα ψηλά χόρτα εμπόδιζαν τη θέα στο έδαφος. Η μητέρα του Karina, πίστευε ότι η κόρη της είχε συνοδεύσει τον πατέρα της όταν έφυγε για ένα ταξίδι στις 27 Ιουλίου αλλά εκείνος δεν είχε πάρει το παιδί μαζί του. Η μικρή όμως τον ακολούθησε με αποτέλεσμα να χαθεί στην τάιγκα.

Οι ειδικοί έλεγαν ότι οι πιθανότητες επιβίωσης της μικρής σε αυτό το άγριο περιβάλλον ήταν μηδαμινές. Εννιά ημέρες μετά την εξαφάνιση του κοριτσιού, το σκυλάκι επέστρεψε στο χωριό κι έδωσε ελπίδες σε όλους ότι το κοριτσάκι ίσως είναι ζωντανό. Πράγματι, το κουτάβι βοήθησε τα σωστικά συνεργεία να βρουν τα ίχνη της Karina.

Το κοριτσάκι δεν έχει πει ακόμα λεπτομέρειες για της συνθήκες διαβίωσής της στην τάιγκα αλλά είναι καλά στην υγεία του.
Δείτε τις φωτογραφίες
Lucky: Rescuers hold little Karina Chikitova who survived eating wild berries and drinking river water
Found: The small girl is found sitting in the long grasses which are common in the south-west of the Sakha Republic
The little girl's face peers out from the long grasses in the Siberian taiga where she was found
Survivor: Experts say her chances of survival for such a long period were minimal
A psychologist with the rescue team said the girl's mind had not been hurt and that she was acting normally
The taiga forests of eastern Siberia cover more than a quarter of Russia's territory and is infested with wolves
Nikolayev said the rescuers guided by the dog spotted traces of her bare feet
It took four days to realise that Karina was missing and a massive search was launchedΠηγή: www.dailymail.co.uk -  enikos.gr

1 σχόλιο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.