Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΛΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ Η ΛΑΤΣΙΟ: Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ, ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ

Ο Εγιάλ Γκολάσα θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο του ισραηλινού ποδοσφαίρου. Από νωρίς οι ικανότητές του προκάλεσαν το ενδιαφέρον ευρωπαϊκ...

Ο Εγιάλ Γκολάσα θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο του ισραηλινού ποδοσφαίρου. Από νωρίς οι ικανότητές του προκάλεσαν το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων. Σε ηλικία μόλις 14 ετών ενδιαφέρθηκαν γι' αυτόν Τότεναμ και Παρί Σεν Ζερμέν και οι Γάλλοι κινήθηκαν για την απόκτησή του. Ο Γκολάσα δεν μετακόμισε ποτέ στο Παρίσι.

Από την Μπεϊτάρ Νες Τουμπρούκ την πρώτη του ομάδα μεταπήδησε στη Μακάμπι Χάιφα, μαζί με το δίδυμο αδερφό του Ορέλ και έκανε το ντεμπούτο του σε ένα παιχνίδι για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Ακτόμπε από το Καζακτσάν πετυχαίνοντας και το πρώτο του γκολ σε ηλικία 17 χρόνων, εννέα μηνών και 28 ημερών.

Από τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα φάνηκε πως το πρωτάθλημα στο Ισραήλ δεν μπορούσε να καλύψει τις φιλοδοξίες και πως σημαντικό ρόλο στις επιλογές της καριέρας του θα έπαιζε η οικογένειά του. Και αυτό αποδείχθηκε στην ιστορία με τη μεταγραφή του στη Λάτσιο. Τον Φεβρουάριο του 2010 και λίγους μήνες αφού συμπλήρωσε τα 18 ο Γκολάσα συμφώνησε με τη Λάτσιο, χωρίς τη συγκατάθεση της ομάδας του, για 4,5 χρόνια.

Η συμφωνία του με την ομάδα της Ρώμης προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και όχι μόνο στη Λάτσιο με τους ακροδεξιούς οπαδούς της, όχι μόνο στο Ισραήλ αλλά και στην ίδια την οικογένειά του, καθώς ο Γκολάσα είναι παιδί χωρισμένων γονιών. Ενώ η μητέρα του Μίρι στήριξε την επιλογή του, ο πατέρας του Αβνέρ είχε διαφορετική άποψη.

«Ο Εγιάλ μαχαίρωσε πισώπλατα τη Μακάμπι. Η ομάδα του φέρθηκε καλά και νιώθω ντροπή γι' αυτό που έκανε» δήλωσε. Χαρακτηριστικό πάντως ήταν αυτό που γράφτηκε σε μια εφημερίδα στο Ισραήλ. «Ο Μουσολίνι θα πρέπει να στριφογυρνά στον τάφο του και μόνο στη σκέψη πως ένας Ισραηλινός θα φορά τη φανέλα της Λάτσιο» έγραψε ο Αβί Ρατζόν.

sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.