Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΛΑΛΑ, ΑΛΛΑ... ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΗΛΕΙΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΣΤΕΦΑΝΙ!!!

Τη μεγάλη μάχη του Λάλα επί Τουρκοκρατίας τίμησε χθες η τοπική κοινωνία στην περιοχή Πούσι της Αχλαδινής. Παρουσία πλήθος κόσμου τελέστηκ...

Τη μεγάλη μάχη του Λάλα επί Τουρκοκρατίας τίμησε χθες η τοπική κοινωνία στην περιοχή Πούσι της Αχλαδινής. Παρουσία πλήθος κόσμου τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της περιοχής, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, κατάθεση στεφάνων και παρουσίαση παραδοσιακών χορών. Στιγμές που «παραβίασαν» το πρωτόκολλο υπήρξαν κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων όταν μέλη της Εθνικής Δράσης Ηλείας θέλησαν να καταθέσουν και αυτά στεφάνι, αλλά είχε προηγηθεί η άρνηση του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ως εκπρόσωπος του ΓΕΣ ο Διοικητής Διοίκησης Κέντρων Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Μανίκας, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας και ο διάδοχός του Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Κώστας Δίπλας, ο υποδιοικητής της Π.Υ. Πύργου Ηλίας Μανιάτης, εκπρόσωποι φορέων και σωμάτων ασφαλείας, μέλη των οικογενειών των πολεμιστών που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη.

Παραβρέθηκαν ακόμα ομάδες μελών της Χρυσής Αυγής και της Εθνικής Δράσης Ηλείας, εκπρόσωποι των οποίων κατέθεσαν στεφάνι, μετά το πέρας της κατάθεσης βάσει πρωτοκόλλου. Αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνων, χαιρετισμό απηύθυνε ο αναπληρωτής δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Δεββές, καθώς ο κ. Κοτζιάς ταλαιπωρείται από ίωση τις τελευταίες ημέρες. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Λάλα Θανάσης Κατσίμπελης. Μαθητές των σχολείων της περιοχής απήγγειλαν ποιήματα και ακολούθησαν χορευτικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων Αχλαδινής και Κούμανι και χορευτικό τμήμα Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Λάλα, που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.

Πηγή: ilialive

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.