Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ 1961

Γράφει ο Αντίοχος. Μέχρι πρότινος, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε τις «δημοσκοπήσεις» έγκυρες. Μάλιστα, οι κομματικές και φιλικές του ιστοσελίδε...


Γράφει ο Αντίοχος.

Μέχρι πρότινος, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε τις «δημοσκοπήσεις» έγκυρες. Μάλιστα, οι κομματικές και φιλικές του ιστοσελίδες, δημοσίευαν τα «αποτελέσματα» που έδιναν οι εταίρες χωρίς κανένα σχόλιο (όπως τόνιζαν) και ο τίτλος τους ήταν μονότονος: «Δημοσκόπηση της εταίρας τάδε… Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ». Και πώς να αμφισβητήσουν τις «δημοσκοπήσεις», αφού μόνο η Χρυσή Αυγή έτρωγε θάψιμο…

Τώρα τελευταία όμως, που οι εταίρες παίζουν τα ρέστα τους υπέρ του φον Αντωνάκη, ανεβάζοντας τα ποσοστά της ΝΔ και εμφανίζοντάς την σε απόσταση αναπνοής από τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας παράλληλα εξωπραγματικά ποσοστά για το (ανταγωνιστικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ…) «Ποτάμι», οι συριζαίοι άρχισαν τις… μουρμούρες και τις… διαρροές, ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις «τους προκαλούν εκνευρισμό», γιατί  «καταγράφουν αντιφατικές εκτιμήσεις και παράλληλα ανάσχεση της δυναμικής που αναπτύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία» και «διαμορφώνουν ίσως και εσκεμμένα μια εικόνα σύγχυσης στην κοινή γνώμη». Επίσης, διαρρέουν πως «ανησυχούν» για το νέο νόμο που επιτρέπει τη δημοσίευσή τους μέχρι και δύο ημέρες πριν από τις εκλογές.
Βέβαια, επισήμως δεν τολμούν να υψώσουν φωνή και μένουν στις μουρμούρες. Ξέρετε γιατί; Γιατί έχουν συμφωνήσει κι αυτοί στο άθλιο παιχνίδι των εταίρων και του συστήματος, για συρρίκνωση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής!

Ξέρετε πως θα την πάθουν; Σαν την «Ένωση Κέντρου» του Γ. Παπανδρέου, το 1961. Στις εκλογές του 1958, λοιπόν, ο χώρος του κέντρου ήταν κατακερματισμένος και προς γενική έκπληξη αξιωματική αντιπολίτευση αναδείχθηκε η αριστερή ΕΔΑ. Λίγο πριν από τις εκλογές του 1961, ο τότε αρχηγός της ΕΡΕ και πρωθυπουργός Καραμανλής κατέστρωσε ένα σχέδιο περιορισμού της ΕΔΑ (σχέδιο «Περικλής»), με βία και νοθεία. Επειδή και τότε δούλευε το σύστημα, εκλήθη ο Γ. Παπανδρέου να συμφωνήσει με το σχέδιο, όπως και έπραξε. Αλλά στις εκλογές (όπου ψήφισαν ακόμα και τα… δέντρα), ο «Περικλής» εφαρμόστηκε όχι μόνο κατά της ΕΔΑ, αλλά και κατά της «Ένωσης Κέντρου»! Τώρα βέβαια οι εποχές άλλαξαν και η σύγχρονη βία και νοθεία είναι οι ψευτιές των ΜΜΕ και των εταίρων δημοσκοπήσεων (νοθεία), σε συνδυασμό με τις διώξεις που ασκεί η «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» (βία). Τότε «εχθρός» ήταν η ΕΔΑ, σήμερα «εχθρός» είναι η Χρυσή Αυγή. Και οι πολιτικοί απόγονοι της τότε ΕΔΑ είναι σήμερα συνοδοιπόροι των πολιτικών απογόνων της ΕΡΕ, ή για να το πούμε πιο λαϊκά, η «ουρά του Σαμαρά». Κι ότι κι αν πάθουν θα τους αξίζει!

ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.