Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕΝ, ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ΔΕ!... FERRARI-DINO ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ ΠΙΑ... ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣ 250.000 ΔΟΛΑΡΙΑ

Στη φωτογραφία απεικονίζεται η Ferrari Dino, που ανήκε στον καλλιτέχνη Bertrand Lavier, ο οποίος το 1993 είχε ανακαλύψει την Dino στην κ...


Στη φωτογραφία απεικονίζεται η Ferrari Dino, που ανήκε στον καλλιτέχνη Bertrand Lavier, ο οποίος το 1993 είχε ανακαλύψει την Dino στην κατάσταση όπως ακριβώς φαίνεται στη φωτογραφία και πωλήθηκε έναντι 250.000 δολαρίων.

Ο Γάλλος δεν επενέβη καθόλου, και αυτό που βλέπετε είναι η έμπνευση του Bertone (με σχεδιαστή τον Marcello Gandini), κατασκευασμένη από τη Ferrari και αλλοιωμένη από τους νόμους της φυσικής.

Η Ferrari Dino παράχθηκε σε περίπου 2.800 κομμάτια το 1976-1980 (την περίοδο 1973-1976 επωλείτο ως Dino) και ήταν το πρώτο μοντέλο της ιταλικής φίρμας με V8 κινητήρα.

Είχε χωρητικότητα 2.927 cc, απέδιδε στον πίσω άξονα 250 άλογα και είχε διάταξη 2+2. Παρόλο που μπορεί κανείς να βρει μία μεταχειρισμένη Ferrari Dino με περίπου 30-40 χιλιάρικα, την στραπατσαρισμένη Dino -ως έργο τέχνης- την αγόρασε ένας Τούρκος συλλέκτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.


-------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.