Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΚΑΝΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ... Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΪΛΑ Ο ΚΑΡΟΛΟΣ...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμά του, υπογραμμίζει τον διδακτικό χαρακτήρα που έχει ο τρόπος εξέγερσης των φοιτητ...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμά του, υπογραμμίζει τον διδακτικό χαρακτήρα που έχει ο τρόπος εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου. «Ο αγώνας τους ήταν αποφασιστικός και δυναμικός αλλά ειρηνικός, δεν προέταξαν βία, υπέστησαν βία» τονίζει.

Επισημαίνει πως «έδωσαν μια ηρωική μάχη για τη Δημοκρατία, η οποία αποτελεί και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τη νέα γενιά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, κατάφεραν να κερδίσουν παλλαϊκή αποδοχή και τον σεβασμό κάθε πολίτη».

Επίσης, ο κ. Παπούλιας επισημαίνει ότι επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι πάντα μια ευκαιρία για συλλογική περίσκεψη και προσφέρεται για νέες αναγνώσεις μιας μεγάλης στιγμής της ελληνικής ιστορίας. «Είναι το γεγονός τόσο σημαντικό και τόσο πυκνό σε μηνύματα που μπορείς κάθε φορά να βλέπεις άλλες διαστάσεις και να ανακαλύπτεις το βάθος ενός έτσι κι αλλιώς συγκλονιστικού νοήματος».

Και καταλήγει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Ο τρόπος με τον οποίο διεκδίκησαν την ελευθερία όλων μας και πήραν πάνω τους τη συλλογική υπόθεση είναι βαθιά διδακτικός- πέρασαν σαράντα χρόνια και ακόμη προκαλεί συγκίνηση και δέος η εικόνα των άοπλων μπροστά στα τανκς».

3 σχόλια

  1. ΑΝΤΕ ΓΑΜΙΣΟΥ ΜΟΡΗ ΓΛΑΣΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναρωτιέμαι για το αν ακούει (και πιστεύει κανείς) τις δηλώσεις του προδότη. (που τον χρυσοπληρώνουμε κιόλας). Αχ ρε Ελλαδίτσα αυτός και τύποι σαν κι αυτόν σε έφτασαν στο σημερινό χάλι. Δεν βάζω όνομα γιατί υπάρχουν κυρώσεις που λέω τον προδότη, με το όνομά του (προδότης). Αν όμως κανένας πούστης βρίσει πατρίδα κλπ ή κάψει σημαία (ναι, υπάρχει νόμος για να τον καταδικάσει, αλλά ποιός θα τον εφαρμόσει) δεν τρέχει τίποτε. Εγώ γι αυτή την σημαία, θα δώσω την ζωή μου. Αλλά δεν το έχω σε τίποτε να σκοτώσω και κάτι χιλιάδες λαμόγια που δεν την σέβονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λαλιωτακιαμ-λαβανακιαμ
    της δεκαεφτα νοεμβρη μας παιδια
    μεσα τωρα στα
    κελια-ελια
    και αντωνακη σαμαρα
    εδω πολυτεχνειο
    εδω τεμπελχανειο
    εσυ
    γεμισες τις τσεπες μας λεφτα
    και τα μυαλα σκατα
    στα καγκελα στα καγκελα
    εμπρος στον αγωνα
    για τη μονακριβη
    τη Λαμογια μη τη κλαις εκει που παει να σβησει
    αχ
    τσιπρακιαμ - ρεπουστακιαμ
    εσεις
    της κραιπαλης μας παιδια!

    Γιαννης Σουριτσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.