Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ"... ΟΙ ΥΠΕΡΧΡΟΝΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΜΑΣ...

Το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013, το πρωί, πραγματοποιήθηκε Ημερίδα, με θέμα «Παγκόσμιος Ελληνισμός», την οποία διοργάνωσε, με την ευκαιρία τ...

Το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013, το πρωί, πραγματοποιήθηκε Ημερίδα, με θέμα «Παγκόσμιος Ελληνισμός», την οποία διοργάνωσε, με την ευκαιρία των εγκαινίων του, το «Ίδρυμα Λυσσαρίδη».

Παρέστησαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Προεδρεύων της Δημοκρατίας κ. Γιαννάκης Ομήρου, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Βασίλης Παπαϊωάννου και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Δρ Βάσος Λυσσαρίδης.

Επίσης, παρόντες ήσαν Υπουργοί, Βουλευτές, εκπρόσωποι του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ, μέλη του «Ιδρύματος Λυσσαρίδη» και αρκετοί προσκεκλημένοι.

Τον Μακαριώτατο εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας, ο οποίος εκφώνησε και τον ακόλουθο Χαιρετισμό της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Α.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ»
ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ «ΙΔΡΥΜΑ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗ»
ΕΠ’ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ

Ευχαριστούμε θερμά το νεότευκτο «Ίδρυμα Λυσσαρίδη» για την πρόσκληση να χαιρετίσουμε τη σημερινή Ημερίδα, με θέμα «Παγκόσμιος Ελληνισμός», που πραγματοποιείται στα πλαίσια των εγκαινίων του.

Η Εκκλησία της νήσου μας, και εμείς προσωπικά, εκφράζουμε την αγάπη και την εκτίμησή μας προς τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Δρα Βάσο Λυσσαρίδη, ο οποίος καθ’ όλο τον πολιτικό βίο του υπήρξε ένας αληθινός Έλληνας, τίμιος πατριώτης, και συνετός πολιτικός.

Υπηρέτησε πιστά και ευδόκιμα τον λαό και την χώρα μας απ’ όλες τις θέσεις και τα αξιώματα, που η πατρίδα του εμπιστεύθηκε.

Ταυτόχρονα, υπηρέτησε με αγωνιστικότητα τα υψηλά ιδανικά της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Πατρίδας καθώς επίσης την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Άσβεστο πάθος και συνεχής μέριμνά του ήταν πάντοτε η σωτηρία της πατρίδας μας και η εθνικοθρησκευτική επιβίωση του λαού μας.

Πέρα απ’ όλα αυτά, στενή και ειλικρινής υπήρξε η συνεργασία του με τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο και Εθνάρχη Μακάριο, του οποίου υπήρξε και προσωπικός του γιατρός.

Τονίζουμε, ακόμη, τα ειλικρινή αισθήματα της αγάπης και του σεβασμού του προς την Εκκλησία, για τα οποία και θερμά τον επαινούμε.

Εκφράζουμε, ακόμη, την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας, γιατί, πέρα από τους άλλους γενικότερους στόχους και επιδιώξεις του, το «Ίδρυμα Λυσσαρίδη» αποτελεί και μια ιδιαίτερα μεγάλη συμβολή στον κοινό μας αγώνα για την απελευθέρωση του κατεχόμενου σήμερα βορείου τμήματος της νήσου μας και τη δικαίωση των αγώνων του λαού μας.

Και τούτο, γιατί, με τη σύστασή του, το «Ίδρυμα Λυσσαρίδη» καλείται να μελετά, να ερευνά, να συντηρεί και να προβάλλει τα ιδεώδη του Ελληνικού μας Πολιτισμού, πράγμα πολύ σημαντικό, αφού αυτά -σε τελευταία ανάλυση- αποτελούν και το ζωοποιόν σπέρμα της λαμπρής ιστορικής μας πορείας.

Αποτελούν, ακόμη, τη συνισταμένη των υψηλών σκοπών και των διαχρονικών επιδιώξεών μας. Συνιστούν, τέλος, το μεγαλείο του αδούλωτου μαρτυρικού μας λαού.

Αξιοποιώντας την ευκαιρία της ίδρυσης του «Ιδρύματος Λυσσαρίδη», πατρικά προτρέπουμε, όπως όλοι σας εργασθείτε με αγάπη, υπομονή, επιμονή και συνέπεια, ώστε ο λαός μας, και ιδιαίτερα οι νέοι μας, να παραμείνουν προσηλωμένοι στα ιδεώδη του Ελληνοχριστιανικού μας Πολιτισμού.

Θα μπορούν, έτσι, μέσα από το φως των υπερχρόνιων αξιών της παράδοσής μας, από τη μια να βλέπουν τον όντως αληθή προορισμό μας ως δημιουργημάτων του Θεού, και από την άλλη να συντηρούν και να καλλιεργούν μέσα τους την αγάπη προς την πατρίδα και τον πόθο για την απελευθέρωση και τη δικαίωση.

Με την πεποίθηση ότι το «Ίδρυμα Λυσσαρίδη» θα εκπληρώσει την υψηλή αποστολή του, μέσα στις κρίσιμες ιστορικές περιστάσεις, που διέρχεται η νήσος μας και θα αναδειχθεί αντάξιο των προσδοκιών, που επενδύονται σ’ αυτό, χαιρετίζουμε όλους τους συνιδρυτές και τα εκλεκτά μέλη του «Ιδρύματος Λυσσαρίδη» καθώς και τους συντελεστές της σημερινής Ημερίδας και ευχόμαστε σ’ αυτό γόνιμο και δημιουργικό έργο.

Θα συμβάλει, έτσι, στο καλύτερο μέλλον μιας ελεύθερης και δικαιωμένης Κύπρου, χωρίς στρατεύματα εισβολής και εποίκους.

Με αυτές τις σκέψεις ευχόμαστε πατρικά, καλές επιτυχίες στις εργασίες της Ημερίδας και εν γένει στο έργο και την προσφορά του «Ιδρύματος Λυσσαρίδη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.