Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΡΟΔΟΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ... ΤΟΝ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΟΝ ΥΔΡΑΙΟ..

Με την δέουσα Εκκλησιαστική λαμπρότητα η Ρόδος εόρτασε την ετήσια μνήμη του πολιούχου της πόλεώς της και προστάτη της, Αγίου ενδόξου Νεομά...

Με την δέουσα Εκκλησιαστική λαμπρότητα η Ρόδος εόρτασε την ετήσια μνήμη του πολιούχου της πόλεώς της και προστάτη της, Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την παραμονή της εορτής -τήν Τετάρτη 13 Νοεμβρίου- τελέσθηκε στο παρεκκλήσι του Δήμου Ρόδου η Ιερά Παράκλησις με την συμμετοχή των μελών της Βυζαντινής Χορωδίας του Αγίου Νεκταρίου Ρόδου υπό τη διεύθυνση του Αρχιμανδρίτη Αμφιλοχίου ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός στον ενοριακό Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Νεοχωρίου.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στον ενοριακό ιερό Ναό Εισοσδίων της Θεοτόκου Νεοχωρίου, όπου πραγματοποιήθηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κυρηνείας κ.κ. Χρυσοστόμου, του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου, του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Λέρου Καλύμνου - Αστυπαλαίας κ.κ. Παϊσιου, σύσσωμου του κλήρου του νησιού και πλήθους κόσμου που παρά το έντονο κρύο ακολούθησε την λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων.
Να σημειωθεί τέλος, ότι παρά τις υποσχέσεις (κάθε χρόνο) και τις προσπάθειες, ο πολιούχος της πόλεως Ρόδου παραμένει 'άστεγος' χωρίς δικό ναό ή ενορία!!!

Για amen.gr - Πέγκυ Ντόκου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.