Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

H ΕΛΛΑΔΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΗΝ ΒΑΪΜΑΡΗ!!! ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ TIMES!!!

Ολοένα και περισσότερες ομοιότητες με τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης εμφανίζει η σημερινή Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Times. H βρεταν...

Ολοένα και περισσότερες ομοιότητες με τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης εμφανίζει η σημερινή Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Times.

H βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι το χάος, η λιτότητα, η ανεργία και η φτώχεια απειλούν την ελληνική δημοκρατία και οι Έλληνες νιώθουν πλέον «ταπεινωμένοι και εξευτελισμένοι».

Σε άρθρο του Μπεν Μακιντάιρ υπό τον τίτλο «Weimar Greece gambling with democracy», τονίζεται ότι μολονότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται αντιμέτωπη με υψηλό πληθωρισμό, το ποσοστό της Χρυσής Αυγής δεν συγκρίνεται με την εκπληκτική άνοδο των Εθνικοσοσιαλιστών το 1932 και ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν είναι ο Χίτλερ, οι ομοιότητες με την δημοκρατία της Βαϊμάρης γίνονται πιο ολοένα και πιο ανησυχητικές.

Σύμφωνα με τους «Times», οι οποίοι αναφέρονται στον τεράστιο αντίκτυπο που τα αυστηρά μέτρα λιτότητας έχουν στην ελληνική κοινωνία, «η Ελλάδα ζει μέσα σε ένα γενικευμένο κλίμα εθνικής ταπείνωσης και βάρβαρου εξευτελισμού» γεγονός που τροφοδοτεί τον εξτρεμισμό.

«Μαζική ανεργία, πολιτική παράλυση, διαρκώς αυξανόμενη φτώχεια, κοινωνικές αναταραχές, άνοδο της εγκληματικότητας και ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, συνυπάρχουν μαζί με ένα αίσθημα εθνικής ταπείνωσης», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα και προσθέτει ότι, όπως και στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, έτσι και στην Ελλάδα το χάος στήριξε την άνοδο της ρατσιστικής δεξιάς.

«Το 1928 οι ναζί στη Γερμανία αποτελούσαν μια αδύναμη πολιτική ομάδα με ποσοστό 2,7%. Ομοίως, το 2009 η Χρυσή Αυγή, χωρίς καμία ιδιαίτερη ισχύ, λάμβανε ποσοστό μόλις 0,2%. Αλλά ο Χίλτερ το 1932 έλαβε το συντριπτικό ποσοστό του 37% και η Χρυσή Αυγή πέρυσι κατόρθωσε να μπει στην ελληνική βουλή με 18 βουλευτές», γράφει ο Μπεν Μακιντάιρ.

taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.