Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ... ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ...

defence-point.gr_   Τον διορισμό των νέων αρχηγών των τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε η Τουρκία, λίγες ημέρες αφότου η Βουλ...


defence-point.gr_ Τον διορισμό των νέων αρχηγών των τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε η Τουρκία, λίγες ημέρες αφότου η Βουλή επικύρωσε τον «επαναπροσδιορισμό» (βλ. πολιτικός έλεγχος) του ρόλου του στρατού.
Συγκεκριμένα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, αρμόδιο για τις προαγωγές και αποστρατείες ανώτατων αξιωματικών, διόρισε τον στρατηγό Χουλούσι Ακάρ ως νέο επικεφαλής του Στρατού Ξηράς.
Επικρατέστερος υποψήφιος για τη θέση του αρχηγού Στρατού Ξηράς και μετέπειτα αρχηγού ΓΕΕΘΑ ήταν ο στρατηγός Μπεκίρ Καλιοντζού, μέχρι πρότινος επικεφαλής της ισχυρής Στρατοχωροφυλακής, ο οποίος ωστόσο αποστρατεύτηκε. Σημειώνεται, πως το όνομά του φέρεται να έχει εμπλακεί στην υπόθεση Εργκενεκόν, με την απόφαση του δικαστηρίου να αναμένεται τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με την παράδοση, ο Ακάρ αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα αρχηγού ΓΕΕΘΑ το 2015, αντικαθιστώντας την προηγούμενη επιλογή Ερντογάν για την εν λόγω θέση, τον στρατηγό Νεζντέτ Οζέλ. Ο Οζέλ ανέλαβε καθήκοντα επικεφαλής των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων το 2011, έπειτα από την αιφνιδιαστική παραίτηση της τότε στρατιωτικής ηγεσίας.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η Άγκυρα ήταν αντίθετη στην επιλογή Καλιοντζού καθώς τον θεωρούσε επικριτή της κυβέρνησης Ερντογάν, εκτός του ότι το όνομά του φέρεται να έχει αναφερθεί σε καταθέσεις μαρτύρων για την πολύκροτη υπόθεση Εργκενεκόν.
Παράλληλα, το Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε τον διορισμό του αντιναυάρχου Μπουλέντ Μποστάνογλου ως διοικητή του Ναυτικού, και του αντιπτεράρχου Ακίν Οζτούρκ ως επικεφαλής της Αεροπορίας. Νέος αρχηγός της Στρατοχωροφυλακής ανέλαβε ο στρατηγός Σερβέτ Γιορούκ.
ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ «skai.gr»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.