Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ...

Ο Σπύρος Γιαννιώτης επέστρεψε με δύο ακόμη μετάλλια από Παγκόσμιο πρωτάθλημα στις αποσκευές του. Ο Έλληνας υπεραθλητής δήλωσε ότι επόμενος...



Ο Σπύρος Γιαννιώτης επέστρεψε με δύο ακόμη μετάλλια από Παγκόσμιο πρωτάθλημα στις αποσκευές του. Ο Έλληνας υπεραθλητής δήλωσε ότι επόμενος στόχος του είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Βραζιλίας.

Ο Έλληνας υπεραθλητής μαζί με τον Ασημένιο Παγκόσμιο πρωταθλητή, Αντώνη Φωκαΐδη επέστρεψε στην Ελλάδα έχοντας κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας και το ασημένιο στα 5 χιλιόμετρα του ομαδικού.


Ο επόμενος μεγάλος στόχος του είναι ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.

Σπύρος Γιαννιώτης: "Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να έρχεσαι στη χώρα σου με μετάλλια στις αποσκευές, είναι ό,τι καλύτερο. Νιώθω πολύ χαρούμενος, γιατί είναι μια προσπάθεια αρκετών χρόνων, η οποία βγήκε σ' αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Νιώθω ότι έχω βάλει κι εγώ το λιθαράκι μου σ' αυτό το κομμάτι που λέγεται ελληνική κολύμβηση και open water και είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό. Είναι ένα μετάλλιο το οποίο χρωστούσα στην Ελλάδα από πέρυσι, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το αφιερώνω σε όλους τους Έλληνες. Στα 25 χιλιόμετρα πιστεύω τα πήγα καλά. Έκανα ένα λάθος προς το τέλος και έχασα το βάθρο. Δεν έχω κολυμπήσει ξανά τόσα χιλιόμετρα και στο τέλος του αγώνα ένιωθα άτρωτος. Πονούσα πολύ, αλλά κατάφερα και ξεπέρασα τον πόνο, δεν είχα νιώσει ποτέ στη ζωή μου έτσι. Ήταν κάτι τρομερό, θα έχω να το λέω στη ζωή μου αυτό, ότι κολύμπησα τόσο μεγάλη απόσταση και με επιτυχία».

Αντώνης Φωκαΐδης: "Ο,τι και να πω για τον Σπύρο, είναι λίγο. Δίπλα του έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα σ' αυτό τον ένα χρόνο που συνεργάζομαι μαζί του. Με βοηθάει και στις προπονήσεις, και στους αγώνες, μου δείχνει το τι να προσέξω. Κι αυτό με «τραβάει» προς τα πάνω, γιατί βλέπω ότι σ' αυτό τον χρόνο έχω δει αλλαγές πάνω μου, τόσο στην τακτική, όσο και στο σώμα μου. Το μετάλλιο είναι η επιβράβευση γι αυτά που είχα κάνει όλο αυτό το διάστημα, ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει."

.Νίκος Γέμελος (ομοσπονδιακός προπονητής): "Όλος ο κόσμος της κολύμβησης και όχι μόνο, ήθελε αυτή τη διάκριση. Όλοι βοηθήσανε με τον τρόπο τους για να φτάσουμε σ' αυτό το σημείο. Ο Σπύρος είχε πολύ πείσμα, κι αυτό του έβγαινε μέσα στο νερό. Αλλά δεν είναι μόνο το πείσμα, είναι και η φυσική κατάσταση, είναι και οι ικανότητες που έχεις και γενικά, όλα αυτά που θα σου δώσουν την πρώτη θέση. Το να είσαι Παγκόσμιος πρωταθλητής θέλει μεν το πείσμα, αλλά η ικανότητα θα κάνει τη διαφορά.

Είμαι 14 χρόνια προπονητής του Σπύρου. Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε μόνο καλές στιγμές, γιατί κι από τις κακές στιγμές, πάντα βρίσκαμε κάτι θετικό. Οι Έλληνες, ακόμα και με δυσκολίες, θα τα καταφέρνουμε. Τα καταφέραμε ήδη στη Βαρκελώνη, θα τα καταφέρουμε και αλλού. Με το τίποτα, εμείς φτιάχνουμε παλάτια.

Ο Σπύρος, μέχρι στιγμής, δείχνει ότι μπορεί να πάει στο Ρίο, αλλά αυτό θα φανεί χρόνο με το χρόνο. Δεν μπορώ να το πω ακόμα με σιγουριά ότι θα πάει, αυτό θα φανεί χρόνο με το χρόνο, από τις προπονήσεις και τα μίτινγκ που θα λάβει μέρος."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.