Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΕΙ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ...!

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στην Μεσσηνία που έκανε ληστείες και κλοπές σε σπίτια και καταστήματα. Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις λησ...


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στην Μεσσηνία που έκανε ληστείες και κλοπές σε σπίτια και καταστήματα.

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις ληστείας και απόπειρας ληστείας, καθώς και επτά περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής, στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας, Μεσσηνίας και Ηλείας.

Συνελήφθησαν δύο Ρουμάνοι, ηλικίας 21 και 24 ετών, μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ αναζητείται ακόμα ένας 36χρονος συμπατριώτης τους
Σε βάρος των μελών της ομάδας, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας κατά συναυτουργία, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της παράβασης της Νομοθεσίας των όπλων, καθώς και της απείθειας.
Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη μία 39χρονη Ρουμάνα, η οποία κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Όπως προέκυψε, τρεις αλλοδαποί άνδρες, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τις ληστείες και τις κλοπές σε σπίτια και καταστήματα.

Πώς έπεσαν στα χέρια των Αστυνομικών

Προχθές, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, αφού μπήκαν σε σπίτι ηλικιωμένου, τον ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου του έκλεψαν χρήματα, κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο και στην συνέχεια έφυγαν.

Υστέρα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες, ενώ αναζητείται ο 36χρονος συνεργός τους.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε επιπλέον ότι, οι συγκεκριμένοι, είχαν κάνει και τις υπόλοιπες ληστείες και κλοπές, στη Μεσσηνία και την Ηλεία.

Γενικά, έκλεβαν χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Σε έρευνες που έγιναν για την υπόθεση, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Ένα πιστόλι και δύο γεμιστήρες.
Ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων.
117 φυσίγγια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.
Μία ξιφολόγχη.
Μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης.
Τέσσερις αμπούλες αεροβόλου όπλου.
Έξι κινητά τηλέφωνα.
Ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές.
 Διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό του 36χρονου συνεργού τους.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο, από το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε παρόμοια αδικήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.