Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ -ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗ- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ... ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

2012 και ο Γιάννης Μπουτάρης αρνείται να δώσει το χώρο της Αγίας Σοφίας, στα Ποντιακά Σωματεία για να γίνουν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις ...


2012 και ο Γιάννης Μπουτάρης αρνείται να δώσει το χώρο της Αγίας Σοφίας, στα Ποντιακά Σωματεία για να γίνουν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις Μνήμης. Μετά από πολλές πιέσεις, υποχωρεί.

2013 και ο Γιάννης Μπουτάρης διοργανώνει ξεχωριστή εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ποντίων, ξεκάθαρα για την προσωπική του προβολή. Αργότερα, αποδεικνύεται το πόσο ενδιαφέρεται για το θάνατο των εκατοντάδων χιλιάδων Ποντίων, όπως και για την απόδοση Τιμών στο όνομά τους, αφού, μετά από δήλωση του ιδίου, δεν ξύπνησε εγκαίρως για να παρευρεθεί στην εκδήλωση.



Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν επιθυμεί να Τιμήσει τη Μνήμη των τόσων χιλιάδων προγόνων μας, δίπλα σε ανθρώπους που εξυπηρετούν μικροκομματικά συμφέροντα, δίπλα σε ανθρώπους που τιμούν, δημοσίως, τον Μουσταφά Κεμάλ. Έτσι, για πρώτη φορά φέτος, το Κίνημά μας διοργάνωσε ξεχωριστή εκδήλωση για να Τιμήσει τη γενοκτονία των Ποντίων, όπως ακριβώς πρέπει.

Ως χώρος επιλέχθηκε η πλατεία Ελ. Βενιζέλου στο Ελευθέριο-Κορδελιό, μιας και εκεί βρίσκεται ένα μεγάλο μνημείο της Γενοκτονίας. Μέρες πριν είχε αρχίσει να γίνεται γνωστό στην περιοχή πως τα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες θα έρθουν να τιμήσουν τη Γενοκτονία των Ποντίων, στη «γειτονιά». Δελτία τύπου στάλθηκαν σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά ελάχιστα το δημοσιοποίησαν. Όμως, αυτό δεν εμπόδισε τη χθεσινή εκδήλωση να γίνει μία από τις μαζικότερες, που έχουν συμβεί ποτέ στη Θεσσαλονίκη.

Από πολύ νωρίς η οργανωτική ομάδα βρέθηκε στο χώρο, για να προετοιμάσει την εκδήλωση, αλλά και να περιφρουρήσει την πλατεία. Δεκάδες συναγωνιστές και συναγωνίστριες μοίραζαν, στις γύρω πλατείες και καφετέριες, έντυπο υλικό του Κινήματος, καθώς και έντυπα αφιερωμένα στην συγκεκριμένη εκδήλωση.

Τις ώρες πριν ξεκινήσει η εκδήλωση, ακούγονταν από τα μεγάφωνα παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια, αλλά γινόταν και ανάγνωση της επίσημης θέσης μας και των λόγων για την πραγματοποίηση ξεχωριστής εκδήλωσης για να Τιμήσουμε, όπως οφείλουμε, τη Γενοκτονία των Ποντίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.