Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΙΝΤΕΟ... UNICEF: ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ... ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... ΠΟΡΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ‼!

Η εκπρόσωπος της Unicef, Μαρίξι Μερκάδο, κρούει τον κώδωνα και επισημαίνει πως πολύ σύντομα η οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών θα είναι ανίκανη...



Η εκπρόσωπος της Unicef, Μαρίξι Μερκάδο, κρούει τον κώδωνα και επισημαίνει πως πολύ σύντομα η οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών θα είναι ανίκανη να παράσχει στους Σύριους πρόσφυγες στην Ιορδανία την αναγκαία για την επιβίωσή τους βοήθεια καθώς «οι ανάγκες αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και εμείς είμαστε χρεοκοπημένοι».

Περίπου 385.000 Σύριοι πρόσφυγες του εμφυλίου πολέμου βρίσκονται στην Ιορδανία με τους αριθμούς να αναμένεται να τριπλασιαστούν μέχρι το τέλος του 2013, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Unicef.

Η Unicef παρέχει αυτή τη στιγμή νερό, υγειονομική περίθαλψη, εμβόλια, εκπαίδευση και άλλες απαραίτητες μορφές βοήθειας στους πρόσφυγες στο στρατόπεδο Ζαατάρι της Ιορδανίας, το οποίο φιλοξενεί περίπου 150.000 πρόσφυγες.

Η υπηρεσία, η οποία υπάγεται στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, έχει μέχρι στιγμής λάβει επιχορήγηση της τάξης των 9,22 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ είχε αιτηθεί τουλάχιστον 44 εκατομμύρια για τη χρηματοδότηση της επιχείρησης στην Ιορδανία.

«Με πραγματικούς όρους, αυτό σημαίνει ότι μέχρι τον Ιούνιο, θα έχουμε σταματήσει να παρέχουμε 3,5 εκατομμύρια λίτρα νερό την ημέρα στο στρατόπεδο Ζαατάρι», σημείωσε από τη Γενεύη η εκπρόσωπος της Unicef.

Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών σημειώνουν ότι η ένδεια πόρων δεν αφορά μονάχα τις υπηρεσίες αρωγής προσφύγων στο έδαφος της Ιορδανίας, αλλά και στο έδαφος του Λιβάνου, της Τουρκίας και του Ιράκ.

Ο δε επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Φίλιπο Γκράντι, σημείωσε σε δηλώσεις του στον αμερικανικό Τύπο ότι η ανθρωπιστική κρίση της Συρίας τείνει να ξεπεράσει και τις ίδιες τις δυνατότητες του οργανισμού να την διαχειριστεί.



tvxs.gr

------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.