Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΑΛ ΖΑΟΥΑΧΡΙ... Η ΓΑΛΛΙΑ ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΦΥΤΙΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ...!

Η Γαλλία "παίζει με τη φωτιά" στο Μαλί και θα πρέπει να φοβάται νέες απαγωγές Γάλλων υπηκόων, απειλεί ο αδελφός του ηγέτη της ...


Η Γαλλία "παίζει με τη φωτιά" στο Μαλί και θα πρέπει να φοβάται νέες απαγωγές Γάλλων υπηκόων, απειλεί ο αδελφός του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Μοχάμεντ αλ Ζαουάχρι, σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο περιοδικό "Le Point".

"Με την επίθεση στο Μαλί, η Γαλλία άναψε το φυτίλι και θα υποστεί τις συνέπειες", δήλωσε ο Μοχάμεντ αλ Ζαουάχρι, αδελφός του Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, ηγέτη της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

"Η αντίδραση των τζιχαντιστών μαχητών υπάρχει κίνδυνος να είναι ισχυρή, είτε στο Μάλι είτε στο γαλλικό έδαφος", τόνισε ο αλ Ζαουάχρι.

"Η Γαλλία σκοτώνει τα παιδιά μας, πρέπει να αντιδράσουμε. Δεν έχουμε βόμβες ή αεροπλάνα, αλλά τα μέσα που έχουμε μας επιτρέπουν να συλλάβουμε ομήρους για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας", δήλωσε ο Αιγύπτιος σαλαφιστής, υποστηρίζοντας ότι "η απαγωγή των Γάλλων είναι μια αντίδραση φυσιολογική και θεμιτή".

"Να έλθουμε λοιπόν εμείς οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη και να σας επιτεθούμε γιατί είμαστε αντίθετοι στην εκκοσμίκευση και τον καθολικισμό; Δεν θα πρέπει να επεμβαίνετε στις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις", τόνισε.

Ο αδελφός του, ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, προειδοποίησε στις αρχές Απριλίου στη Γαλλία, ότι θα έχει στο Μαλί "την ίδια τύχη που είχε η Αμερική στο Ιράκ και το Αφγανιστάν".

Η επιχείρηση που ξεκίνησε τον Ιανουάριο από τη Γαλλία επέτρεψε την ανακατάληψη των κύριων πόλεων στο βόρειο Μαλί, που το περασμένο έτος είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους ισλαμικές ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Ο Μοχάμεντ αλ Ζαουάχρι, αθωώθηκε στις 19 Μαρτίου από αιγυπτιακό στρατοδικείο, αφού είχε καταδικαστεί σε θάνατο από πρωτοβάθμιο δικαστήριο για τον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ο αλ Ζαουάχρι, ο οποίος καταδικάστηκε ερήμην το 1998, επειδή εκπαιδεύτηκε στην Αλβανία και σχεδίαζε επιθέσεις στην Αίγυπτο, συνελήφθη το 1999 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη συνέχεια παραδόθηκε στις αιγυπτιακές αρχές.

Αφέθηκε ελεύθερος τον Μάρτιο του 2011, ένα μήνα μετά την πτώση του καθεστώτος του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Προφυλακίστηκε όμως και πάλι λίγες ημέρες αργότερα, και στις 28 Ιουνίου αιγυπτιακό στρατοδικείο αποδέχτηκε την επανεκδίκαση της υπόθεσή του μετά την έφεση που άσκησε ο Μοχάμεντ αλ Ζαουάχρι. enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.