Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΟΣ... ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΧΑΜΠΛ... ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...;;;

Ολόκληρη η περιοχή που καλύπτει ο αστερισμός του Ωρίωνα είναι γεμάτη με αεριώδη νέφη μεταξύ των οποίων και ένα σκοτεινό νεφέλωμα που μοι...


Ολόκληρη η περιοχή που καλύπτει ο αστερισμός του Ωρίωνα είναι γεμάτη με αεριώδη νέφη μεταξύ των οποίων και ένα σκοτεινό νεφέλωμα που μοιάζει με «Κεφαλή Αλόγου» και βρίσκεται δίπλα από την αριστερή άκρη της ζώνης του Ωρίωνα.

Η μεσοαστρική σκόνη στο νεφέλωμα αυτό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα πυκνή για να μπορεί να κρύβει το, διάπλετα φωτισμένο, φόντο του ουρανού. Η διάμετρος της κεφαλής είναι ένα περίπου έτος φωτός (65.000 φορές ή απόσταση Γης-Ηλίου), ενώ η απόστασή του από μας φτάνει τα 1.200 έτη φωτός.

Το φωτεινό νεφέλωμα μπροστά από το οποίο βρίσκεται η σκοτεινή κεφαλή φωτίζεται από το άστρο ζήτα Ωρίωνος σε απόσταση 1.600 ετών φωτός από μας.

ΠΗΓΗ:Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο/enikos.gr

Το Διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ τέθηκε σε τροχιά από το αμερικανικό Διαστημικό Λεωφορείο Ντισκάβερι τον Απρίλιο του 1990 και έχει πάρει το όνομά του από τον αστρονόμο Έντγουιν Χαμπλ. Αν και δεν ήταν το πρώτο διαστημικό τηλεσκόπιο, ήταν ένα από τα πιο ευέλικτα και έδωσε σημαντικά αποτελέσματα με εικόνες που δεν ήταν εφικτό να ληφθούν από τα επίγεια τηλεσκόπια. Το Χαμπλ προβλέπεται να λειτουργήσει μέχρι το 2014. Το ΔΤΧ είναι προϊόν της συνεργασίας ΝΑΣΑ και ΕΣΑ. Αναπτύχθηκε στα πλαίσια του προγράμματος μεγάλων παρατηρητηρίων, μαζί με το τηλεσκόπιο ακτίνων γ Κόμπτον, το παρατηρητήριο ακτίνων Χ Τσάντρα, και το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Σπίτζερ

--------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.