Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΡΕΝΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΑΛΛΟΔΑΠΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΜΕ ΝΤΟΥ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ...

Κύκλωμα παρεμπορίου εξαρθρώθηκε χθες από την οικονομική αστυνομία μετά από συντονισμένους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα ...


Κύκλωμα παρεμπορίου εξαρθρώθηκε χθες από την οικονομική αστυνομία μετά από συντονισμένους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα πώλησης και αποθήκες ενδυμάτων στο Κερατσίνι. Τρία άτομα συνελήφθησαν, ενώ αναζητείται άλλο ένα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συντονισμένης επιχείρησης, η οποία δρομολογήθηκε και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και ειδικότερα με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε δυο καταστήματα πώλησης και τρεις αποθήκες ενδυμάτων και υποδημάτων, καθώς και δύο Ι.Χ.Φορτηγά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνταν για την περαιτέρω διάθεση των προϊόντων απομίμησης.

Συνελήφθησαν, με την αυτόφωρη διαδικασία, δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός, ενώ αναζητείται ένα ακόμα άτομο, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία, απάτη και παραβάσεις του Αγορανομικού Κώδικα σε συνδυασμό με το νόμο περί σημάτων. Επιπλέον, η δικογραφία περιλαμβάνει και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, αφού από τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκε η μη έκδοση τουλάχιστον ενός συνοδευτικού φορολογικού στοιχείου αξίας - διακίνησης αγαθών αξίας ύψους άνω των -500- ευρώ.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ένας 47χρονος ημεδαπός (ιδιοκτήτης 3 αποθηκών απομιμητικών ενδυμάτων – υποδημάτων και ιδιοκτήτης Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, καθώς και υπεύθυνος καταστήματος πώλησης απομιμητικών ενδυμάτων ιδιοκτησίας 26χρονου ημεδαπού που αναζητείται), ένας 25χρονος ημεδαπός (ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης απομιμητικών ενδυμάτων –υποδημάτων) και ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας (υπάλληλος στο κατάστημα πώλησης απομιμητικών ενδυμάτων του 26χρονου ημεδαπού).

Κατά τη διάρκεια των ερευνών και των ελέγχων, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός προϊόντων απομίμησης διαφόρων γνωστών εμπορικών οίκων. Ειδικότερα, κατασχέθηκαν -2.516- ζευγάρια υποδημάτων, -251- ενδύματα, -17- ρολόγια, -73- γυαλιά ηλίου, καθώς και -2- Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα.

Τα απομιμητικά προϊόντα καταστράφηκαν επιτόπου με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ τα οχήματα που κατασχέθηκαν θα παραδοθούν στον Ο.Δ.Δ.Υ. για φύλαξη. Παράλληλα, συνεχίζεται ο έλεγχος, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα φορολογικά στοιχεία των εμπλεκομένων. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

«Η εξάρθρωση του συγκεκριμένου κυκλώματος, αλλά και κάθε κυκλώματος αυτού του είδους αποτελεί διαχρονικό στόχο της Κυβέρνησης, καθώς οι παράνομες αυτές δραστηριότητες στερούν έσοδα από τα δημόσια ταμεία και κατά συνέπεια από το κοινωνικό σύνολο» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Μαυραγάνης, η αυστηρή πάταξη τέτοιων φαινομένων, συμβάλλει καίρια και αποφασιστικά στην υποστήριξη των νόμιμων επιχειρήσεων, οι οποίες συμβάλλουν με τη δραστηριότητα τους στην προσπάθεια οικονομικής ανόρθωσης της χώρας. «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη δίωξη της παρανομίας με την ίδια ένταση στοχεύοντας στην προστασία του πολίτη, στη μείωση της φοροδιαφυγής και στην ενίσχυση του υγιούς εμπορίου» τονίζει.

Πηγή:Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.