Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕΙΣΜΟΥΛΗΣ 3,7 ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΙΝΗ... ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΙΑΠΒΝΙΑ ΚΟΥΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ...

Ασθενής σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη 01.18 τα ξημερώματα στον θαλάσσιο χώρο δυτικά της Λέσβου, σύμφωνα ...


Ασθενής σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη 01.18 τα ξημερώματα στον θαλάσσιο χώρο δυτικά της Λέσβου, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC).

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 16 χλμ. δυτικά της Μυτιλήνης και 266 χλμ. βορειοανατολικά της Αθήνας και ήταν επιφανειακός.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές, ωστόσο η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή από τους κατοίκους του νησιού.

6 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ...

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από το σεισμό των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε κοντά στο λιμάνι της πόλης του Κόμπε, στη δυτική Ιαπωνία, το Σάββατο, ανακοίνωσε η τοπική Μετεωρολογική Υπηρεσία και αναμετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NHK.

Από το σεισμό παρατηρήθηκε ελαφρά άνοδος της στάθμης της θάλασσας σε ορισμένα σημεία, αλλά δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ο σεισμός σημειώθηκε το Σάββατο στις 05:33 τοπική ώρα (στις 20:33 GMT την Παρασκευή) και το εστιακό του βάθος εντοπίστηκε στα 10 χιλιόμετρα κάτω από το μικρό νησί Αουάτζι στη θάλασσα του Σέτο, κοντά στο Κόμπε. Το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) μέτρησε, επίσης, το μέγεθος του σεισμού στα 6 Ρίχτερ, αλλά ανέφερε μικρότερο εστιακό βάθος στα 5,3 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός χτύπησε τα δυτικά του κύριου νησιού Χονσού, κουνώντας τα κτίρια στις βιομηχανικές πόλεις της περιοχής Κανσάι, όπου βρίσκεται η Οσάκα και το Κόμπε.

Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στο νησί του Σικόκου στη νότια Ιαπωνία και, σε μικρότερο βαθμό, στα νοτιοδυτικά. Εξαιτίας των μετασεισμών οι αρχές έχουν ζητήσει από τους κατοίκους του νησιού Αουάτζι να είναι προσεκτικοί.

Οι τοπικές σιδηροδρομικές υπηρεσίες ανεστάλησαν και τα υψηλής ταχύτητας τρένα ταξιδεύουν με μειωμένη ταχύτητα στην περιοχή. Η κυκλοφορία διακόπηκε προσωρινά και στο διεθνές αεροδρόμιο Κανσάι.

Σεισμός 7,2 βαθμών έπληξε το Κόμπε περίπου την ίδια ώρα στις 17 Γενάρη του 1995, σκοτώνοντας περισσότερους από 6.400 νεκρούς.

-----------------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.