Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΗΪΤΕΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΣΟΥΝΙΤΕΣ... 16 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΤΕΜΕΝΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ...!

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες στο Ιράκ, σε αλλεπάλληλες βομβιστικές επιθέσεις εναντίον σουνιτικών τεμενών στην πόλη Μπακούμπα. Ο...

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες στο Ιράκ, σε αλλεπάλληλες βομβιστικές επιθέσεις εναντίον σουνιτικών τεμενών στην πόλη Μπακούμπα.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα την ώρα που οι πιστοί έφευγαν από τα τεμένη, μετά την προσευχή της Παρασκευής. Στην πιο φονική επίθεση, έξω από το τέμενος Όμαρ Μπεν Αμπντελαζίζ, είχε τοποθετηθεί μια βόμβα στο δρόμο η οποία εξερράγη μέσα στο πλήθος, σκοτώνοντας 15 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 26.

Μια δεύτερη επίθεση έγινε στο τέμενος του χωριού Αλ Σάντεχ, κοντά στη Μπακούμπα, και ακολούθησε άλλη μία στη συνοικία Σαλάμ, στα δυτικά της ιρακινής πρωτεύουσας με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι πέντε.

Οι επιθέσεις στο Ιράκ συνεχίζονται σχεδόν σε καθημερινή βάση μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων τον Δεκέμβριο του 2011, ενισχύοντας το φόβο για ένταση της θρησκευτικής βίας η οποία έφερε τη χώρα στο χείλος του εμφύλιου πολέμου το 2006 και το 2007. Ταυτόχρονα, βαθαίνει και η κρίση μεταξύ της κυβέρνησης, όπου τον έλεγχο έχουν οι σιίτες, και της κάποτε πανίσχυρης σουνιτικής μειονότητας.

Χιλιάδες σουνίτες διαδηλώνουν εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες ζητώντας από τον σιίτη πρωθυπουργό Νούρι αλ Μάλικι να καταργήσει τους νόμους που, όπως υποστηρίζουν, τους βάζουν στο στόχαστρο.

Οι νέες επιθέσεις σημειώθηκαν οκτώ ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των περιφερειακών εκλογών που θα γίνουν στις 20 Απριλίου σε 12 από τις 20 επαρχίες της χώρας. Η προεκλογική εκστρατεία έχει βαφτεί στο αίμα καθώς μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί 12 υποψήφιοι. tro-ma-ktiko

-----------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.