Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ...! 19/4/1991 ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΤΖΙΧΑΝΤ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΑΜΠΟΥ ΝΙΝΤΑΛ ΣΚΟΤΩΝΕΙ 6 ΑΘΩΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑ ΤΗΣ...

ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ Ή ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ... 1991 - Έκρηξη βόμβας στην είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Βότση στην Πάτρα προκαλεί...


ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ Ή ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ...

1991 - Έκρηξη βόμβας στην είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Βότση στην Πάτρα προκαλεί το θάνατο έξι εργαζόμενων και περαστικών, καθώς και του μεταφορέα της βόμβας.

Η βόμβα σκάει στα χέρια του Παλαιστινίου Αχμέτ Χασικέχ στην Πάτρα, με αποτέλεσμα τον θάνατο έξι ανθρώπων, εκ των οποίων οι πέντε εργαζόμενοι σε ταχυδρομικό ταμιευτήριο ή περαστικοί. Στόχος των τρομοκρατών ήταν η τοποθέτηση της βόμβας στο αγγλικό προξενείο και σε παρακείμενη ναυτιλιακή εταιρεία στην Πάτρα. Η επίθεση αυτή αποδόθηκε σε αυτόνομη ομάδα της ισλαμικής Τζιχάντ, που προφανώς είχε άμεση σχέδιο με το δίκτυο που είχε στήσει και στην Ελλάδα ο Αμπού Νιντάλ, διαβόητος τρομοκράτης τις δεκαετίες του 80 και του 90 και κατά κάποιο τρόπο "προπομπός" του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 22 χρόνων από τη φονική έκρηξη της βόμβας στην οδό Βότση, ο Δήμος Πατρέων τελεί την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 11:00 πριν το μεσημέρι, ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων.

Το μνημόσυνο θα τελεστεί στη διασταύρωση των οδών Βότση και Όθωνος Αμαλίας, απέναντι από το κτίριο που στεγάζεται το Βρετανικό Υποπροξενείο. Στο σημείο αυτό ο Δήμος Πατρέων ανήγειρε μνημείο για τα θύματα της έκρηξης.

Κατά την έκρηξη της βόμβας, η οποία προοριζόταν για τρομοκρατικό χτύπημα στο Βρετανικό Υποπροξενείο, την 19η Απριλίου 1991, έξι αθώοι Πατρινοί βρήκαν τραγικό θάνατο. Πρόκειται για τους Γιώργο Παπασωτηρόπουλο 58 χρόνων, Βασίλη Κυριακόπουλο 53 χρόνων, Γιάννη Καυκά 25 χρόνων, Όλγα Σταγγαλινού 25 χρόνων, Δημήτρη Σεϊτανίδη 23 χρόνων, και Γεωργία Βέρρα 24 χρόνων.

www.stoxos.gr

--------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.