Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΑΥΣΤΡΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΖΗΛΑΝΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ ΤΟ 1915 ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ Ο Α/ΓΕΕΘΑ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ...

Στις εκδηλώσεις μνήμης της επετείου της αποβάσεως των συμμαχικών στρατευμάτων στη χερσόνησο της Καλλιπόλεως, το 1915 στη διάρκεια του Α&...


Στις εκδηλώσεις μνήμης της επετείου της αποβάσεως των συμμαχικών στρατευμάτων στη χερσόνησο της Καλλιπόλεως, το 1915 στη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου ΄Πολέμου, που πραγματοποιήθηκαν στη νήσο Λήμνο, παραβρέθηκε χθες ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη ΠΝ. Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν επίσης η Ελληνικής καταγωγής πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα Jenny Bloomfield και ο Αρχηγός του Βασιλικού Ναυτικού της Αυστραλίας Αντιναύαρχος Raymond Griggs. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στα Συμμαχικά Κοιμητήρια του Πορτιανού και του Μούδρου, καθώς και στο Μνημείο Αυστραλών Πεσόντων στο λιμάνι του Μούδρου, προς τιμήν των Αυστραλών και Νεοζηλανδών πεσόντων.

Σημειώνεται ότι η επέτειος της ατυχούς για τους Συμμάχους επιχειρήσεως της Καλλιπόλεως, όπως και η Μάχη της Κρήτης, αποτελούν δύο από τις πιο σημαντικές εθνικές επετείους για τους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς που τότε αποτελούσαν (και αποτελούν) τους ANZAC, και η μνήμη των πεσόντων μαχητών τους τιμάται ετησίως με σειρά εκδηλώσεων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία.

Λ.Σ.Μ. - parapolitika.gr

--------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.