Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΛΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ Ο Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ. ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΕ ΚΑΡΑΒΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ...!!!

Φωταγώγησε καράβι μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο και ανακοίνωσε σειρά σημαντικών έργων που παραδίδονται και άλλων που βρίσκονται σε εξέλιξ...



Φωταγώγησε καράβι μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο και ανακοίνωσε σειρά σημαντικών έργων που παραδίδονται και άλλων που βρίσκονται σε εξέλιξη χάρη στις παρεμβάσεις του στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς
Το χριστουγεννιάτικο καράβι του Δήμου Πειραιώς φωταγώγησε ο δήμαρχος κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου. Παράλληλα βρήκε την ευκαιρία να κάνει έναν απολογισμό του σημαντικού έργου που έγινε το 2012.
Ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος επισήμανε ότι για πρώτη φορά ύστερα από πολλές δεκαετίες όχι μόνο ανακαινίστηκαν οι τριάντα δημοτικές παιδικές χαρές αλλά δημιουργήθηκαν δέκα νέες μέσα σε διάστημα δύο ετών. «Εμείς δεν ήρθαμε για τις επόμενες εκλογές. Ήρθαμε για τις επόμενες γενιές. Ήρθαμε για τα παιδιά του Πειραιά», τόνισε ο δήμαρχος Πειραιώς στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί να τον ακούσουν.
Όσον αφορά στα έργα που προωθούνται άμεσα, ο κ. Μιχαλολιάκος ήταν ξεκάθαρος. Στην οικοδομή της Ραλλείου Σχολής θα δημοπρατηθεί η εγκατάσταση ξενοδοχείου πέντε αστέρων. Ταυτοχρόνως αναμένεται να προχωρήσει η κατασκευή του σύγχρονου και πρότυπου βιοκλιματικού κτηρίου που θα στεγάσει τη Ράλλειο στη συμβολή της λεωφόρου Λαμπράκη και της οδού Επονιτών, σε συνεργασία του δήμου Πειραιώς με τον υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Ο δήμαρχος σχολίασε ότι θα κατασκευαστεί το καλύτερο και το πληρέστερο σχολείο του Λεκανοπεδίου.
Σε σύντομο διάστημα θα δοθεί λύση και στην εκκρεμότητα για τη χρήση του ουρανοξύστη μπροστά στο λιμάνι ενώ στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί ύστερα από τη συνεργασία που έχει ο δήμαρχος με τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο για τον ευπρεπισμό των όψεων σε κτήρια της πόλης, έπειτα και από την απομάκρυνση διαφημιστικών κατασκευών.
karavi_peiraias
Πηγή φωτογραφίας:https://www.facebook.com/Pireas.Piraeus?fref=ts
Σειρά νέων έργων
«Το παλιό Ταχυδρομείο το γνωρίζετε. Αυτό το περίλαμπρο νεοκλασικό κτήριο που στεγάζεται η Πινακοθήκη μας και θα επαναλειτουργήσει σύντομα», σημείωσε ο κ. Μιχαλολιάκος. Επισήμανε ότι σε ένα αναξιοποίητο οικόπεδο του ΙΚΑ απέναντι από το παλιό Ταχυδρομείο, στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως, Καραολή & Δημητρίου και Φίλωνος θα δημιουργηθεί χώρος πρασίνου. Στο ίδιο πλαίσιο προχωρούν οι μελέτες αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου Παπαδογεωργή στα Καμίνια, αναπλάθεται το Κτήμα Δεσύλλα στη Λεύκα της Παλιάς Κοκκινιάς και αποκαταστάθηκε η δικαιοσύνη στο Σχιστό, όπου καταπατητές επεχείρησαν να οικειοποιηθούν δημοτική ιδιοκτησία.
 «Η συμμαχία δημοτών, εργαζομένων, δημοτικής αρχής είναι η δύναμη αλλαγής», είπε.
Όσον αφορά στην επιλογή του να φωταγωγήσει καράβι μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς, ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι πρόκειται για συνειδητή ενέργεια που αναδεικνύει δύο ισχυρά όπλα της Ελλάδας, τη ναυτιλία και τον πολιτισμό. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι στα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται να παραδοθεί ανακαινισμένο το θέατρο στον πειραϊκό λαό.
Παρέμβαση Σαμαρά
Σχετικώς με τα έργα υποδομής, ο δήμαρχος επισήμανε ότι με προσωπική εντολή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά ήρθησαν οι αγκυλώσεις στις διαδικασίες επεκτάσεως του υπογείου σιδηροδρόμου (μετρό) προς τον Πειραιά. Ταυτοχρόνως, ο περιβάλλον χώρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας δόθηκε στο δήμο προκειμένου να κατασκευαστεί το μεγαλύτερο πάρκο αναψυχής της Αττικής παράλληλα με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.
«Ο Δήμος Πειραιά όπως και η Εκκλησία μας, θα είμαστε δίπλα τους. Δεν θα υπάρξει ούτε ένας συνάνθρωπός μας χωρίς ένα πιάτο φαγητό, χωρίς ένα καθαρό κρεβάτι να κοιμηθεί, χωρίς γιατρό και φάρμακα. Γιατί ο Πειραιάς, εκτός απ όλα τα άλλα, είναι η πόλη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης», υπογράμμισε ο κ. Μιχαλολιάκος κλείνοντας την ομιλία του.
Τις καρδιές των παρευρισκομένων έκλεψαν τα εβδομήντα παιδιά της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας του Ωδείου Τερψιθέας Πειραιά, υπό την κ. Γεωργία Χατζημανωλάκη, καθώς και η Φιλαρμονική του Δήμου.
Παραβρέθηκαν ο βουλευτής Α’ Πειραιά κ. Π. Μελάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Π. Κουβάτσος, ο γεν. γραμματέας του Δήμου κ. Στ. Διαμαντίδης, αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων. Τους παραγωγικούς φορείς εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής και Όμορων Δήμων κ. Δημήτρης Αρμενάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.