Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ...

Τα συμπεράσματα έρευνας του πανεπιστημίου του Βοσπόρου σχετικά με τις αλλαγές στην στάση των Τούρκων έναντι της ΕΕ παρουσιάζει σε πρωτοσέ...


Τα συμπεράσματα έρευνας του πανεπιστημίου του Βοσπόρου σχετικά με τις αλλαγές στην στάση των Τούρκων έναντι της ΕΕ παρουσιάζει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της η σημερινή Vatan.

Γενικά φαίνεται να υπάρχει αισθητή αρνητική διαφοροποίηση ως προς τον ενθουσιασμό αποδοχής της ΕΕ από προηγούμενη έρευνα, το 2003. Τα σημαντικότερα από αυτά τα ευρήματα της έρευνας είναι:

Το 2003, 69,3% των Τούρκων είχε θετική αντίληψη για την ΕΕ. Την τελευταία δεκαετία το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 47,1%.

Το ποσοστό των Τούρκων που πιστεύουν ότι η Τουρκία γεωγραφικά είναι μέρος της Ευρώπης έχει μειωθεί από 70 % το 2003 στο 46 % σήμερα. Το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι η ένταξη στην ΕΕ θα βλάψει τις τουρκικές θρησκευτικές αξίες αυξήθηκε κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες στο 64%.

Ενώ το 2003 το ποσοστό αυτών που πίστευαν ότι η ένταξη θα οδηγήσει στον διαμελισμό της Τουρκίας ήταν 41,8 %, σήμερα έχει φτάσει στο 54 %.
Το 2003 74,4% των Τούρκων πολιτών θα ψήφιζαν υπέρ της ένταξης σε πιθανό δημοψήφισμα, ενώ σήμερα έχει μειωθεί στο 51%.

 Τέλος, σημειώνεται σε αντίθεση με τις ανησυχίες της Δύσης για μετακίνηση Τούρκων εργατών σε χώρες της ΕΕ σε περίπτωση ένταξης, το ποσοστό αυτών που σχεδιάζουν να μεταναστεύσουν είναι μόνο 14 %. sigmalive.com

1 σχόλιο

  1. NA MPEI NA KANEI TI?????BLEPEI TA XALIAMAS EDO PROSPATXOYN NA KOPSOYN APO TOYS SYNTAKSIOYXOYS 100 KAI 200 EY OI RAGIADES, KAI OI TOYRKOI HLTXAN STHN ELLADA KAI AGORAZOYN MARINES Kai limania,ean itan stin eyro.enosi txa mporousan na ta kanoun??? as ta blepoun oi ilitxioi politikimas meta polla spitia kai ta skafoi kai as opsontai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.