Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Τελέστηκαν χτες στο Ολυμπιακό Μέγαρο, από τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλή Συλικιώτη, τα ...εγκαίνια του Ολυμπιακού...


Τελέστηκαν χτες στο Ολυμπιακό Μέγαρο, από τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλή Συλικιώτη, τα ...εγκαίνια του Ολυμπιακού Μουσείου Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που προηγήθηκε των εγκαινίων και σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου προβλήθηκαν φιλμάκια σχετικά με το Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης, ενώ στο κύριο μέρος της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Ουράνιος Ιωαννίδης ανέπτυξε στην ομιλία του το θέμα «Περί θεματικού Μουσείου και Συλλογών».

Στα εκθέματα του Μουσείου, και το αρχειακό υλικό που συνυπάρχει με αυτά, ο επισκέπτης μπορεί να γίνει κοινωνός της ιστορίας των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων (Θερινών και Χειμερινών), στην οποία εντάσσεται παράλληλα και η ιστορία του Κυπριακού Αθλητισμού από το 1896 μέχρι και τους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Τα εκθέματα είναι χωρισμένα σε Συλλογές, σημαντικότερες εκ των οποίων είναι αυτή των Ολυμπιακών Δαδών, αλλά και των προσωπικών αντικειμένων, εμβληματικών μορφών του Κυπριακού Αθλητισμού, όπως ο Στέλιος Κυριακίδης και η Δομνίτσα Λανίτου Καβουνίδου.

Σημαντικές είναι επίσης οι συλλογές «παλαιού αθλητικού εξοπλισμού», «Γραμματοσήμων», και «επίσημων Αφισών Ολυμπιακών Αγώνων». Παράλληλα ο επισκέπτης μπορεί να δει αθλητικό εξοπλισμό που χρησιμοποίησαν Κύπριοι αθλητές όπως ο Παύλος Κοντίδης, ο Σταύρος Μιχαηλίδης και άλλοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και να γνωρίσει μέσω των εκθεμάτων, την ιστορία της παρουσίας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής πέραν αυτής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και σε άλλες διεθνείς διοργανώσεις όπως οι Κοινοπολιτειακοί, οι Μεσογειακοί και οι ΑΜΚΕ, στις αντίστοιχες θεματικές συλλογές του Μουσείου.

alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.