Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΡΕΕΙ ΑΦΘΟΝΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ...

Έντονες αντιδράσεις για τα «δυσφημιστικά δημοσιεύματα» Επικριτική στάση προς τη Γερμανία για δηλώσεις και δημοσιεύματα σχετικά με το θέμ...

Έντονες αντιδράσεις για τα «δυσφημιστικά δημοσιεύματα»

Επικριτική στάση προς τη Γερμανία για δηλώσεις και δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα του εταιρικού φόρου τηρούν ο πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άνδρος Κυπριανού, αλλά και ο υποψήφιος πρόεδρος, Γιώργος Λιλλήκας.

Ο κ. Ομήρου εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τα δυσφημιστικά δημοσιεύματα, αλλά και τις δηλώσεις σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για δήθεν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω του χρηματοπιστωτικού της συστήματος. Επισήμανε ότι η κυπριακή νομοθεσία είναι απολύτως εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πλήρως αποτρεπτική οποιασδήποτε παράνομης δραστηριότητας διακίνησης κεφαλαίων.

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε, επίσης, ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων στηρίζει τη διαφύλαξη του κυριαρχικού δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να καθορίζει το φορολογικό καθεστώς που ισχύει στο κυπριακό κράτος.

Από την πλευρά του, ο κ. Κυπριανού δήλωσε πως «είναι προφανές ότι η Γερμανία επιχειρεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκμεταλλευόμενη την ισχυρή της οικονομία, την οποία απέκτησε με την επιβολή της στις άλλες χώρες της Ένωσης». Απέρριψε επίσης κατηγορηματικά τις αναφορές για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, τονίζοντας ότι πρόκειται για ατεκμηρίωτες κατηγορίες.

Ο υποψήφιος πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε ότι η συμπεριφορά της γερμανικής κυβέρνησης υποσκάπτει τη βασική ευρωπαϊκή αρχή της κοινοτικής αλληλεγγύης. Επίσης, ανέφερε ότι οι θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης «τείνουν να μετατρέψουν το ευρώ από κοινό νόμισμα σε εθνικό νόμισμα». Ο κ. Λιλλήκας χαρακτήρισε αβάσιμα τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου αναφορικά με τα ρωσικά κεφάλαια και την παρουσία ρωσικών εταιρειών στην Κύπρο, τα οποία απέδωσε σε «πολιτικές σκοπιμότητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.