Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕ ΝΕΑ ΔΙΚΗ ΓΙΑ 200 ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΟΙ 18 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ...

Σε νέα δίκη παραπέμπονται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, 18 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς...


Σε νέα δίκη παραπέμπονται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, 18 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι κατηγορίες αφορούν σειρά βομβιστικών επιθέσεων της οργάνωσης από το 2008 έως το 2011. Πρόκειται για περισσότερες από 200 ενέργειες, μετά τη συνένωση των αντίστοιχων δικογραφιών, για τις περισσότερες εκ των οποίων η οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη.

Από τους 18 κατηγορουμένους πάντως κάποιοι έχουν ήδη καταδικαστεί σε καθείρξεις για ενέργειες της οργάνωσης σε βάρος των πρώην υπουργών Π. Χηνοφώτη και Λούκας Κατσέλη και των γραφείων του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

Και αυτή τη φορά, σύμφωνα με το βούλευμα, βαρύνονται με τα αδικήματα της «συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση», αλλά και ανά περίπτωση τα αδικήματα της «κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, εκρήξεων, συνέργειας σε εκρήξεις» κ.α.

Ανάμεσα στις υποθέσεις που αντιμετωπίζουν είναι η έκρηξη βόμβας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, η έκρηξη μηχανισμού που είχε σταλεί σε φάκελο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, η έκρηξη στα Γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Συγγρού, η βομβιστική ενέργεια λίγη ώρα πριν από προεκλογική ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στο Πεδίο του Άρεως, βομβιστικές ενέργειες σε βάρος των πολιτικών Μίμη Ανδρουλάκη και Μαριέτας, Γιαννάκου, η έκρηξη στο προαύλιο της Βουλής.

Με το βούλευμα σε δίκη παραπέμπονται οι Χρ. Τσάκαλος, Νταμιάνο Μπολάνο, Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος, Όλγα Οικονομίδου ,Γ. Πολυδώρου, Θεοφ. Μαυρόπουλος, Δημ. Πολίτης ,Ι. Μιχαηλίδης, Παν. Αργυρού, Γερ. Τσάκαλος, Στυλ. Αντωνίου, Κωνσ. Σακκάς, Γ΄. Καραγιαννίδης, Αλ. Μητρούσιας, Κ. Καρακατσάνη ,Π.Μασούρας και Χαρ. Χατζιμιχελάκης, στον οποίο ωστόσο δεν αποδίδεται διευθυντικός ρόλος στην οργάνωση, όπως σε προηγούμενα βουλεύματα μετά την ανάληψη εκ μέρους του της πολιτικής ευθύνης για την συμμετοχή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.