Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΓΑΛΟ Π[ΛΗΓΜΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ... ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ ΑΥΤΟΜΟΛΗΣΕ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟ...

Ένας στρατιώτης από την κομμουνιστική Βόρεια Κορέα αποσκίρτησε στο Νότο, περνώντας τα πιο καλά φρουρούμενα σύνορα στον κόσμο. Τέτοιες απο...


Ένας στρατιώτης από την κομμουνιστική Βόρεια Κορέα αποσκίρτησε στο Νότο, περνώντας τα πιο καλά φρουρούμενα σύνορα στον κόσμο. Τέτοιες αποσκιρτήσεις είναι σπάνιες, εξάλλου ο τελευταίος στρατιώτης που πέρασε τα χερσαία σύνορα ήταν το 2010. Σύμφωνα με Νοτιοκορεάτες αξιωματούχους, ο στρατιώτης είπε ότι σκότωσε δύο αξιωματικούς της φρουράς των συνόρων προτού αποσκιρτήσει, λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου.

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν περάσει στο Νότο τα τελευταία 60 χρόνια, κυρίως μέσω Κίνας και Νοτιοανατολικής Ασίας. Οι δύο χώρες της κορεατικής χερσονήσου βρίσκονται - θεωρητικά ακόμη - σε πόλεμο μετά την σύγκρουση του 1950-53, η οποία έληξε με κατάπαυση του πυρός, και όχι με ειρηνευτική συμφωνία.

Αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι ακούστηκαν έξι πυροβολισμοί και ότι οι φρουροί είδαν τον στρατιώτη να περνάει τα σύνορα σε δυτικό τμήμα της μεθορίου. Χρησιμοποίησαν τηλεβόα για να βεβαιωθούν ότι ήθελε να αποσκιρτήσει, και για να τον οδηγήσουν σε ασφαλές πέρασμα, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Ο στρατιώτης φέρεται ότι ανακρίνεται ακόμη, όμως δεν παρατηρήθηκε καμία έκτακτη δραστηριότητα στην βόρεια πλευρά των συνόρων, σύμφωνα με αξιωματούχους της Νότιας Κορέας.zougla.gr

------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.