Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΚΑΙ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ...

Τι είπε ο υπουργός για της κατηγορίες περί βασανισμού, τα φαινόμενα βίας και την άνοδο της Χρυσής Αυγής Ο Νίκος Δένδιας με τη συνέντευξη ...


Τι είπε ο υπουργός για της κατηγορίες περί βασανισμού, τα φαινόμενα βίας και την άνοδο της Χρυσής Αυγής

Ο Νίκος Δένδιας με τη συνέντευξη του στους Financial Times ουσιαστικά απαντά στα δημοσιεύματα της βρετανικής εφημερίδας Guardian και του δικτύου BBC, που καταγγέλλουν την ελληνική αστυνομία για «βασανιστήρια και ταπείνωση τύπου Αμπού Γκράιμπ» εις βάρος μελών αντιρατσιστικής κίνησης και «σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή».

«Βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητο έδαφος. Η αστυνομία δεν είναι γνώριμη με το φαινόμενο, αλλά καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες να το συγκρατήσει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Αποδέχεται ότι ορισμένα μέλη της Ελληνικής Αστυνομίας ίσως είναι φιλικά διακείμενα απέναντι στη Χρυσή Αυγή, αλλά επιμένει ότι η αστυνομία εν γένει είναι αντίθετη με τις πρακτικές βίας, η οποία αντιμετωπίζεται ως αδίκημα από όποιον πολιτικό χώρο και αν προέρχεται. «Το γεγονός είναι πως κύριος αντίπαλος του φαινομένου της Χρυσής Αυγής είναι η ισχύς του νόμου», λέει ο κ. Δένδιας, προσθέτοντας ότι αν η αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της τότε δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνει επίσης ότι αν αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των παράτυπων μεταναστών, δε θα υπάρχει χώρος ανάπτυξης του φαινομένου του νεοναζισμού στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες περί βασανισμού συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ, τονίζει ότι ναι μεν χρησιμοποιήθηκε βία για τη σύλληψη των αριστερών διαδηλωτών που κάνουν τις καταγγελίες, αλλά απορρίπτει τις κατηγορίες περί βασανισμού τους. parapolitika.gr

--------------------------------------

1 σχόλιο

  1. Δινω και εγω συντομη συνεντευξη στους φαινανσιαλ θιασιωτες
    BLOOD HONOUR GOLDEN DAWN!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.