Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΑΗΔΙΑΣ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ...! ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥΣ...!!!

ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ... Έμειναν άφωνοι καθηγητές, γονείς και μαθητές από τις εικόνες κατα...


ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ...

Έμειναν άφωνοι καθηγητές, γονείς και μαθητές από τις εικόνες καταστροφής που αντίκρισαν όταν εισήλθαν στο κτίριο όπου συστεγάζονται το 7ο λύκειο και 8ο γυμνάσιο Καλαμαριάς, στο οποίο μόλις είχε λήξει η οκταήμερη κατάληψη.

Η έκταση των καταστροφών είναι πρωτοφανής και αφορά σχεδόν το σύνολο του σχολικού συγκροτήματος.

Παρά το πέρας της κατάληψης, το σχολικό συγκρότημα δεν λειτούργησε χθες αφού ξεκίνησε η σταδιακή αποκατάσταση των ζημιών.

Σύμφωνα με τον λυκειάρχη, Ιγνάτιο Ψαθά «θα γίνει προσπάθεια το σχολείο να λειτουργήσει».

Ο λυκειάρχης πρόκειται να μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων.

Πηγή:Μακεδονία

6 σχόλια

  1. Το ξαναλεω :

    να κατατεθει νομοσχεδιο που να προβλεπει

    1)οτι σε περιπτωση καταληψεων ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΟΝΩΝΤΑΙ .

    2) οι ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΕΣ ζημιες θα μπαινουν ως φορος-χρεος στους μαθητες ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ κατα το μισο για οταν ενηλικιωθουν και το αλλο μισο στους γονεις τους.

    μπιλυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί να πληρώσουν οι καθηγητές μας; Ποιος είπε ότι αυτοί είναι υποκινητές των καταλήψεών μας; Ισα-ίσα, οι καθηγητές είναι πιστεύω αντίθετοι με τέτοιου είδους καταλήψεις. Γιατί βέβαια η "κατάληψη" δεν ήταν οχταήμερη,αλλά τις πρώτες πέντε μέρες οι μαθητές κατέλαβαν μόνο το χώρο της αυλής. Το σχολείο όμως ήταν ανοιχτό και οι απουσίες έμπαιναν. Οσοι ήθελαν έμπαιναν για μάθημα. Ακούω πολλές φορές αυτό να χαρακτηρίζεται ως αποχή. Αντίθετα, τις τρεις τελευταίες μέρες (Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή) έγινε κανονική κατάληψη με το κλείσιμο όλου του κτηρίου. Γιατί οι καθηγητές να είναι υποκινητές μιας "κατάληψης" με τη μεταφορική έννοια της λέξης, που γίνεται για χαβαλέ και για να χαθεί μάθημα; οι καθηγητές μας δεν έχουν καμία σχέση μ'αυτό. Επίσης θα έπρεπε να ντρεπόμαστε γι' αυτές τις πράξεις μας,όλοι είμαστε υπεύθυνοι. Ακόμη κι αν δεν συμμετείχαμε στους "βανδαλισμούς",και μόνο που ψηφίσαμε "υπέρ" το ίδιο κάνει. Οι καταλήψεις έχουν πια χάσει το πραγματικό τους νόημα,ενώ θα έπρεπε να γίνονται στο πλαίσιο ενός αγώνα για κάποια ιδανικά. Τότε,πιστεύω σίγουρα ότι θα είχαμε η στήριξη και ων καθηγητών μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγγνώμη,αλλά γιατί να μην πληρώνονται οι καθηγητές μας;Αν εμείς κάνουμε κατάληψη αυτοί τι φταίνε; Είναι τελείως παράλογο. Παρεμπιπτόντως, το σχολείο είναι το 7ο Καλαμαριάς και όχι ο 24ο! Η φωτογραφία είναι άσχετη με το λύκειό μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για ποιο λόγο να μην πληρώνονται οι καθηγητές; με ποια λογική; Οι καθηγητές κάνουν μια συγκεκριμένη δουλειά για την οποία πληρώνονται. Αν κάποιοι κάνουν κατάληψη, οι καθηγητές τι φταίνε να μένουν απλήρωτοι; Δηλαδή, απ'τη μια παρεμποδίζουμε τη δουλειά τους κι από την άλλη να τους στερούμε το μισθό τους; Εφόσον,επαναλαμβάνω, αυτοί ΔΕΝ είναι σε καμία περίπτωση υποκινητές ων καταλήψεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί η είδηση μιλάει για το 7ο Λύκειο - 8ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς και η φωτογραφία δείχνει το 24ο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το να υπαρχουν βανδαλισμοι στο σχολικο συγκροτημα κατα τη διαρκεια των καταληψεων ειναι ακραιο και τα εξοδα πρεπει να τα αναλαβουν οι μαθητες και φυσικα οχι οι καθηγητες...εντελως ανωριμη και απερισκεπτη κινηση. Το μονο θετικο που βρισκω ειναι οτι χασατε μια επιπλεον μερα μαθημα :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.