Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΕΡΕΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ...

Ανάστατη είναι η Ορθόδοξη κοινότητα της Συρίας, έπειτα από την πληροφορία ότι δολοφονήθηκε ένας ιερέας του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Ο...


Ανάστατη είναι η Ορθόδοξη κοινότητα της Συρίας, έπειτα από την πληροφορία ότι δολοφονήθηκε ένας ιερέας του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Ο 43χρονος ιερέας Σωτήρη Χαντάντ, βρέθηκε  νεκρός έξω από τη Δαμασκό και ενώ αγνοούνταν η τύχη του επί μια τουλάχιστον εβδομάδα.
Όλα ξεκίνησαν πριν από δέκα ημέρες όταν άγνωστοι απήγαγαν έναν 35χρονο γιατρό μέλος της Ορθόδοξης Κοινότητας.
Τότε άγνωστοι τηλεφώνησαν στην οικογένειά του και ζήτησαν λύτρα για να τον αφήσουν ελεύθερο.
Τα χρήματα ανέλαβαν να μεταφέρουν ο ιερέας και ο θείος του γιατρού, όμως και αυτοί στην συνέχεια, έπεσαν θύματα απαγωγής.
Σήμερα το πρωί οι επιτελείς του Πατριαρχείου Αντιοχείας δέχθηκαν τηλεφώνημα αγνώστου, πιθανότατα από την ομάδα των απαγωγέων, ο οποίος τους έδωσε πληροφορίες για την τοποθεσία που βρισκόταν η σωρός του ιερέα.
Το Πατριαρχείο Αντιοχείας εξέδωσε ανακοίνωση σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα. «Ζούμε όλοι μαζί. Η ενέργεια αυτή δε μπορεί να έγινε από Σύριους. Οι άνθρωποι σέβονται τους ιερείς, όπως και τους Ιμάμηδες», δηλώνουν οι επιτελείς του, αποδίδοντας εμμέσως πλην σαφώς την ευθύνη σε ομάδες ακραίων μουσουλμάνων από γειτονικές χώρες, που τον τελευταίο καιρό έχουν εισρεύσει στην Συρία.
Τόσο στην περιοχή που ζούσε ο ιερέας, όσο και στο σημείο που βρέθηκε η σωρός του, υπάρχουν και δρουν δεκάδες τέτοιες ομάδες.
newsbomb.gr

1 σχόλιο

  1. ΑΡΑΓΕ Ο ΜΟΥΓΚΑΦΩΝ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΣ ΛΙΑΠΗΣ ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.