Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΤΙΝΑΖΑΝ ΑΤΜ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΥΛΙΔΑΣ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας «ανατίναζαν» μηχανήματα Α.Τ.Μ. σε Αττική, Βοιωτία, Αχαϊα και Κορινθία. Συνελήφθησαν δύο ...


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας «ανατίναζαν» μηχανήματα Α.Τ.Μ. σε Αττική, Βοιωτία, Αχαϊα και Κορινθία. Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας, ενώ, αναζητούνται τρία ακόμη μέλη της εγκληματικής ομάδας, (ένας αλλοδαπός και δύο ημεδαποί) τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε χθες, μετά από ενημέρωση του κέντρου της Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, σχετικά με ύποπτα οχήματα στο χώρο πέριξ του Α.Τ.Μ της Εμπορικής Τράπεζας, που βρίσκεται στο Βαθύ Αυλίδας Εύβοιας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί της Β΄ Ο.Π.Κ.Ε., οι οποίοι προσέγγισαν το σημείο και εντόπισαν τρία σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και πέντε (5) ύποπτα άτομα. Ακινητοποιήθηκαν δύο από τα άτομα, τα οποία προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, όπου επίσης μεταφέρθηκαν και τα τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Τα υπόλοιπα άτομα εκμεταλλευόμενα το σκοτάδι κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται.

Τα τρία ανευρεθέντα αυτοκίνητα κατασχέθηκαν, καθώς το μεν πρώτο είχε κλαπεί στις 14 Αυγούστου από την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής, ενώ τα αλλά δύο κατασχέθηκαν, ως μέσα διευκόλυνσης των εγκληματικών τους πράξεων.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα κατασχεμένα Ι.Χ.Ε. αυτ/τα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

• Δύο φιάλες τύπου προπανίου, συνδεδεμένες μεταξύ τους με δύο λάστιχα υψηλής πίεσης

• μία πλαστική φιάλη εμφιαλωμένου νερού χωρητικότητας ενάμισι λίτρου σχεδόν γεμάτη με κίτρινο υγρό, (προφανώς βενζίνη)

• ένα πιστόλι, μάρκας CZ , διαμετρήματος 7,65 χιλιοστών

• ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός (Α.Ε.Μ.), αποτελούμενος από πλαστικό μπουκάλι χωρητικότητας μισού λίτρου, περιέχων μικρή ποσότητα κίτρινου υγρού (προφανώς βενζίνη), στο οποίο ήταν στερεωμένο με μαύρη μονωτική ταινία, καλώδιο και συνδέεται με μαύρο πλαστικό χειριστήριο, τύπου TAZER , με ερυθρό κουμπί και δύο ακροδέκτες.

• τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων

• πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και άλλων αντικειμένων διευκόλυνσης τέλεσης εγκληματικών πράξεων

• δελτία αποδεικτικά των στοιχείων ταυτότητας των λοιπών δραστών.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.