Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

"ΠΑΚΕΤΟ" ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ 51 ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΑΣΥΛΟ!

Οι βελγικές αρχές επέστρεψαν στην Αλβανία 51 άτομα που είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο στο Βέλγιο. Γύρω στις 14:40 μ.μ. χθες, στο διεθνές α...


Οι βελγικές αρχές επέστρεψαν στην Αλβανία 51 άτομα που είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο στο Βέλγιο. Γύρω στις 14:40 μ.μ. χθες, στο διεθνές αεροδρόμιο «Μητέρα Τερέζα» έφτασε το αεροπλάνο που μετέφερε τους Αλβανούς από το Βέλγιο. Καλύπτοντας τα πρόσωπά τους για να μην καταγραφούν από τις κάμερες, επιβιβάστηκαν σε ένα βαν της αστυνομίας, το οποίο τους περίμενε στο αεροδρόμιο.
Ο Αρχηγός της Αλβανικής Αστυνομίας Χουσνί Μπούργκαϊ συνεχάρη την επιχείρηση για την επιστροφή των πολιτών, οι οποίοι έχουν παραβιάσει την προθεσμία χορήγησης θεωρήσεων Σένγκεν, και είπε ότι ο επαναπατρισμός των 51 Αλβανών από το Βέλγιο πραγματοποιήθηκε εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.
"Σήμερα, οργανώθηκε η πρώτη επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ της Αλβανίας και του Βελγίου για την επιστροφή πάνω από 50 Αλβανών που διαμένουν παράνομα στο Βέλγιο. Το μήνυμα είναι σαφές, για τους λίγους ανθρώπους που δεν ξέρουν τους κανόνες δεν θα υποστούν συνέπειες οι άλλοι πολίτες που τηρούν αυστηρά τους κανόνες που έχουν ήδη καθοριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι από τις βόρειες περιοχές. Εμείς θα συνεχίσουμε τις επαφές με τις αρχές των άλλων χωρών », δήλωσε ο Μπούργκαϊ.
«Όποιος παραβιάζει τους κανόνες της παραμονής στην ΕΕ, Σένγκεν, όχι μόνο θα επιστρέψει στη χώρα, αλλά θα τιμωρείται με ακινησία για 5 χρόνια. Έχουμε μια βάση δεδομένων για όλους τους επιστρέφοντες αλλά και για τη συμμόρφωση τους με τις κυρώσεις. Οι άλλοι πολίτες που σέβονται τους κανόνες δεν θα υποστούν τις συνέπειες των παραβατών », είπε ο Μπούργκαϊ.
Ο Γενικός Επιχειρησιακός Διευθυντής για την επιστροφή των αιτούντων ασύλου στο Βέλγιο, Μπαρτ Βαρτεστράιντ, σχολιάζοντας τον επαναπατρισμό των αιτούντων τόνισε ότι η Αλβανία θεωρείται ως ένα ασφαλές μέρος για αυτό και το Βέλγιο δεν λαμβάνει υπόψη τις αιτήσεις για πολιτικό άσυλο. Σύμφωνα με τον Βαρτεστράιντ, τα στοιχεία των Αλβανών αιτούντων για άσυλο είναι μεγάλη. "Πρόκειται για ένα μέσο όρο των 70 αιτούντων ανά μήνα, το ποσοστό αυτό είναι απαράδεκτο."
Ο βέλγος Γενικός Επιχειρησιακός Διευθυντής σημείωσε ότι πολλοί από τους αιτούντες είναι Αλβανοί που έχασαν τις δουλειές τους στην Ελλάδα και αναζητήσουν καταφύγιο στο βελγικό κράτος.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Balkan Insight αρκετοί Αλβανοί για να ασκήσουν πιέσεις για πολιτικό άσυλο, χρησιμοποιούν πλαστά αγορασμένα έγγραφα όπου πιστοποιούν πως η οικογένειά κινδυνεύει εξαιτίας εμπλοκής σε βεντέτα (kanun).
himara.gr/blog 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.