Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΡΑΣΟΣ ΤΑ ΖΩΑ... ΟΙ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΕΦΕΡΑΝ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΕΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ...!

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Σελτσιούκ Ουνάλ. υποστήριξε πως οι «μονόπλευρες» ενέργειες των Ελληνοκυπρίων για έρευνες και εξόρυξη φ...


Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Σελτσιούκ Ουνάλ. υποστήριξε πως οι «μονόπλευρες» ενέργειες των Ελληνοκυπρίων για έρευνες και εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ανατολική Μεσόγειο αύξησαν την ένταση στην περιοχή.

Ο κ. Ουνάλ απαντούσε σε ερώτηση που του απευθύνθηκε μέσω του Twitter για τη στάση της Τουρκίας στο συγκεκριμένο θέμα. «Οι Ελληνοκύπριοι, χωρίς την επίλυση του Κυπριακού και χωρίς την έγκριση των Τουρκοκυπρίων, δεν έπρεπε να προχωρήσουν σε τέτοιες ενέργειες. Τον περασμένο Μάιο οι Ελληνοκύπριοι βγήκαν σε νέο διεθνή διαγωνισμό για έρευνες και εξόρυξη φυσικού αερίου», είπε.

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι μέρος της περιοχής για την οποία προκηρύχθηκε ο β' γύρος αδειοδοτήσεων «παραβιάζει» τον χώρο αδειοδότησης της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων.

«Εμείς και οι Τ/κ καλέσαμε τις ενδιαφερόμενες χώρες και τις διεθνείς εταιρείες πετρελαίου ν' απαξιώσουν αυτόν τον διαγωνισμό. Προειδοποιήσαμε την διεθνή κοινότητα. Είπαμε ότι πρέπει να ληφθεί οπωσδήποτε και η συγκατάθεση των Τουρκοκυπρίων», ανέφερε. Ο κ. Ουνάλ σημείωσε ότι η Τουρκία στήριξε την πρόταση Ερογλου για το θέμα προς τον ΓΓ του ΟΗΕ. «Παρά τις προσπάθειές μας σε περίπτωση συνέχισης των ενεργειών των Ελληνοκυπρίων, είπαμε ότι η ένταση που μπορεί να προκύψει δεν θα είναι δική μας ευθύνη».

Τέλος τόνισε ότι στην ΑΟΖ της Κύπρου, δυτικά του νησιού, η «ελληνοκυπριακή διοίκηση», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και η Τουρκία «δεν θα ανεχθεί να εκτελεστούν δραστηριότητες έρευνες και εξόρυξης φυσικού αερίου ή πετρελαίου σε αυτή την περιοχή χωρίς άδεια, υπό την κάλυψη διεθνών εταιρειών». defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.