Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ... ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Στο πλευρό των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων θα βρεθεί η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών με πρόγραμμα το οποίο θα υλοποιήσει άμεσα....

Στο πλευρό των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων θα βρεθεί η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών με πρόγραμμα το οποίο θα υλοποιήσει άμεσα. Τα χρήματα θα δοθούν από χορηγίες  τις οποίες συγκεντρώνουν στην Ένωση.  

«Η εφοπλιστική οικογένεια  έχει προετοιμασθεί για να παρέμβει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά στην οφειλόμενη συμπαράσταση  προς τις σκληρά δοκιμαζόμενες από την κρίση,  πληθυσμιακές ομάδες της κοινωνίας. Το έχει κάνει  πολλές φορές στο παρελθόν  και ατομικά και συλλογικά, με προσοχή, ευθύνη  και με βαθύ όσο και ανιδιοτελές  ανθρωπιστικό και πατριωτικό συναίσθημα. Και βεβαίως αθόρυβα» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΕΕ, Θ.Βενιάμης μιλώντας στο πλαίσιο των Ποσεδιωνίων 2012: 

«Ήδη, στη διάθεση της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, βρίσκεται το απαραίτητο κεφάλαιο  από χορηγίες κυρίως,  των συναδέλφων μας, αλλά και  ανά τον Κόσμο συνεργατών τους. Για την διάθεση  αυτού του κεφαλαίου  καταρτίζουμε ειδικά προγράμματα μετά  από επισταμένη έρευνα, που θα διασφαλίσουν την πιο  αποδοτική  αξιοποίησή του.  Περισσότερα,  για την προσπάθεια  μας αυτή, σύντομα».   

Όσο αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική αλλά και η παγκόσμια ναυτιλία ο πρόεδρος της ΕΕΕ επεσήμανε: 

«Η Ναυτιλία των Ελλήνων  αντέχει και προοδεύει. Παρά τη δεινή κρίση που ταλαιπωρεί ολόκληρο τον Πλανήτη  και ιδιαίτερα την Ελλάδα, παραμένει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, συνδεδεμένη πάντα  με την εθνική της βάση και με ένα στόλο από 3.325 πλοία συνολικής χωρητικότητας 227 εκατ. dwt και μέσης ηλικίας 10,5 έτη.
Ξέρετε τι έλεγαν  οι παλαιοί συμπατριώτες μου Χιώτες καραβοκύρηδες; Ότι η θάλασσα αρρωσταίνει αλλά δεν πεθαίνει. Αυτό πιστεύουμε και εμείς  που προσπαθούμε να  συνεχίσουμε το έργο τους. Βέβαια οι καιροί έχουν αλλάξει. Άλλες οι συνθήκες στη θάλασσα τότε  και άλλες σήμερα. 

Πολλές φορές καλύτερες, αλλά και πολλές  φορές δύσκολες  και περίπλοκες που απαιτούν  πίστη, τόλμη και σκληρή προσπάθεια. Η παγκοσμιοποίηση  και οι συναφείς επιπτώσεις της, η καλπάζουσα ναυτική τεχνολογία, οι υπερβολές, όχι πάντοτε ανιδιοτελείς,  με κεντρικά και περιφερειακά μέτρα  που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των πλοίων, η χρηματοπιστωτική στενότητα, οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην ναυλαγορά, αλλά και η μάστιγα της πειρατείας , αποτελούν  κρίσιμες προκλήσεις  για την ναυτιλία του 21ου αιώνα.»

5 σχόλια

  1. Μπραβο και ελπιζω να τα δωσουν απ'ευθειας σε αυτους που τα εχουν αναγκη... ΟΧΙ μεσω του κρατικου μηχανισμου γιατι θα χαθουν στον δρομο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όκι γκιατί στο καράμπι έκει μόνο γκρέκο ναυτικό. Και παρά έκει μόνο Ελλάντα, όκι λοντίνο. Τσημαία μόνο Ελλήνικος και όκι λιβερία μάλτα παναμά και άλλο αφορολόγκητο. Φιλιπινέζο ναυτικό αμέτσως τσε όλα τα πλοία που κάνει ντρομολόγκια εντότς Ελλάντα. Επιντότητση εφοπλιστή αμέτσωτς να ναυπηγκήτσει πλοία κίνα και όχι Ελλάντα. Όκι φόροι γκια εφοπλιστή και τριπλατσίασμα τιμή ειτσιτηρίου άμετσα. Ψόφο τσι Έλληνετς ναυτικοί. Τζήτω οι αφορολόγκητοι επιντοτούμενοι. Ετσύ που γκράφει αυτά ντεν τζεί σε νησί αλλά κολονάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω εχω να πω ,ενα μεγαλο ευχαριστω,για τη στιρηξη με καποια τροφιμα της οικογενειας μου,που τοσο αναγκη τα εχουμε,ναστεβ ολοι καλα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΝΑ μεγαλο ευχαριστω ,για τη στιρηξη που εχουμε με τροφιμα για την οικογενεια μου,ας μη χαθει η ανθρωπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ενα μεγαλο ευχαριστω για τη στιρηξη σας με τα τροφιμα που τοσο αναγκη τα εχουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.