Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΦΥΓΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ "ΚΟΝΤΡΑΣ" ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑΣ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΑΝ ΣΑΝΤΙΝΙΣΤΑΣ...

Ανάρτες "κόντρας" το 1987... Ο Καλέρο άφησε την τελευταία του πνοή σε ένα νοσοκομείο στην Μανάγκουα, δήλωσε στον Τύπο ο πρόεδ...

Ανάρτες "κόντρας" το 1987...


Ο Καλέρο άφησε την τελευταία του πνοή σε ένα νοσοκομείο στην Μανάγκουα, δήλωσε στον Τύπο ο πρόεδρος μιας οργάνωσης για την ειρήνη, ο Άριελ Μοντόγια.

Ο Καλέρο, επιχειρηματίας και πολιτικός, ήταν ηγέτης των Κόντρας, ενός δεξιού αντάρτικου που δρούσε κατά των Σαντινίστας με υποστήριξη και χρηματοδότηση της Ουάσινγκτον, την δεκαετία του 1980, στην διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη χώρα.



Γεννήθηκε στη Μανάγκουα το 1927, ήταν το πρώτο  από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας του. Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες και αποφοίτησε του από το Πανεπιστήμιο της Νοτρ Νταμ το 1953 και το Πανεπιστήμιο των Συρακουσών.

Συνδέθηκε με το Συντηρητικό Κόμμα της Νικαράουας και από το 1963, ήταν πηγή πληροφοριών της CIA. Πριν από την ανατροπή της κυβέρνησης του Αναστάζιο Σομόζα το 1979 από τους Σαντινίστας,  φυλακίστηκε για μικρό διάστημα, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να αντισταθεί σθεναρά στους κομμουνιστές που ανέτρεψαν τον διακτατορα, συμμετέχοντας ενεργά στην αντίσταση και ουσιαστικά ιδρύοντας το αντάρτικο των "κόντρας"


www.stoxos.gr

---------------------------

4 σχόλια

  1. τον στηριζαν οι αμερικανοι αυτο τα λεει ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο σύριζα τον έφαγε και αυτόν; Αυτός έσφαζε χριστιανικά γιατί ήταν δεξιός. Οι άλλοι φταίγαν πάντα και ιδιαίτερα ο αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΚΟΝΤΡΑΣ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ Κ.Κ. (ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ) ΤΗΣ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑΣ,ΜΑΖΙ ΜΕ 12 ΑΚΟΜΗ ΚΙΝΗΜΑΤΑ.-ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΑΝΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΣΑΝΤΙΝΙΣΤΑΣ. ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.(-ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ).ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΝΤΡΑΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗ C.I.A.-EN ANΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΑΝΤΙΝΙΣΤΑΣ,ΠΟΥ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟ 1979,ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΦΑΒΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θεος σχωρέστον...
    A Sandinista militiaman interviewed by The Guardian stated that Contra rebels committed these atrocities against Sandinista prisoners after a battle at a Sandinista rural outpost: "Rosa had her breasts cut off. Then they cut into her chest and took out her heart. The men had their arms broken, their testicles cut off. They were killed by slitting their throats and pulling the tongue out through the slit."

    http://en.wikipedia.org/wiki/Contras

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.