Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΟΓΓΟΛΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΟΓΑΛΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΣΑΛΙΑ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ... ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ Ν ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ: Μετά από τη νίκη του σοσιαλιστή Φρανσουά Όλαντ στι...

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΣΑΛΙΑ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ... ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ Ν ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ:


Μετά από τη νίκη του σοσιαλιστή Φρανσουά Όλαντ στις γαλλικές προεδρικές εκλογές αναμένεται να αποκλιμακωθεί η ένταση μεταξύ της Ankara και του Παρισιού.

Μια από τις προσμονές της Ankara στο πλαίσιο αυτό είναι η άρση των εμποδίων που είχε θέσει ο πρώην Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στα ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκία στην διαδικασία ενταξιακών διαβουλεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Αρμενικοί ισχυρισμοί όσον αφορά τα γεγονότα του 1915 καθώς και τα πολιτικά εμπόδια που είχαν τεθεί στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Κοινότητα κατά την περίοδο του Σαρκοζί είχαν προκαλέσει ένταση στις σχέσεις Ankara-Παρισιού.

Τώρα με ανυπομονησία αναμένονται τα βήματα που θα κάνει η γαλλική πρωτεύουσα μετά την νίκη του Φρανσουά Όλαντ στην εκλογική αναμέτρηση.

«Πρέπει να περιμένουμε τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στη Γαλλία» είπε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Selçuk Ünal και πρόσθεσε ότι τα βήματα που θα γίνουν θα είναι καθοριστικά για την προσεχή περίοδο.

Ο Ünal εξέφρασε και την προσδοκία του μετά τον εκλογικό ενθουσιασμό οι σχέσεις Τουρκίας-Γαλλίας να συνεχιστούν και πάλι με βάση την φιλία και την συνεργασία. trt


-----------------------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.