Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΟΧΕΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ

Ο Πρόεδρος, τα Μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και  οι Ιερείς του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Λευκωσίας, έχουν την τιμή να σας προσ...

Ο Πρόεδρος, τα Μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και  οι Ιερείς του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Λευκωσίας, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στο μνημόσυνο των μελών της Ο.Χ.Ε.Ν. Λευκωσίας (Τα κατηχητικά σχολεία όπως και η ΟΧΕΝ λειτούργησαν στην Αθηένου από το 1955 όπου και άρχισαν να λειτουργούν παγκύπρια οι πρώτες κατηχητικές συγκεντρώσεις. Οι πρώτοι αγωνιστές του απελευθερωτικού αγώνα 55-59 όπως οι ήρωες Φραντζέσκου Αρτέμιος και Τουμάζου Τουμάζος από την Αθηένου,προέρχονταν από τις της τάξεις της ΟΧΕΝ Αθηένου) που έπεσαν κατά τον Απελευθερωτικόν Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-1959 που θα γίνει στην Εκκλησία μας την Κυριακή, 6 Μαΐου 2012 στις 9.00 π.μ.
Της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου θα προστεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.
Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.
Μετά το μνημόσυνο θα τελεσθεί τρισάγιο και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στην Μαρμάρινη Στήλη των πεσόντων ηρώων που ευρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου της Ο.Χ.Ε.Ν. Λευκωσίας,  στον περίβολο της Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.