Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ, Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ

Από της παρελθούσης Δευτέρας 30ης Απριλίου 2012, αναπαύεται εις την τελευταίαν του κατοικίαν ο Ιδρυτής της Βυζαντινής Εθνικής Οργανώσεως (...

Από της παρελθούσης Δευτέρας 30ης Απριλίου 2012, αναπαύεται εις την τελευταίαν του κατοικίαν ο Ιδρυτής της Βυζαντινής Εθνικής Οργανώσεως (ΒΕΟ), Αλέξανδρος Κουντουράς.
Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, υπηρέτησε πιστώς την Πατρίδα του καθ' όλην την διάρκεια του Στρατιωτικού του βίου. Αγαπητός εις τους βαθμολογικώς ανωτέρους του και κατωτέρους του υπήρξεν υπόδειγμα Έλληνος Αξιωματικού δια την προσήλωσίν του εις το καθήκον, αλλά και Στρατιωτικήν πειθαρχίαν. Κατά την Εθνικήν τρικυμίαν του 1967 έμεινεν ακλονήτως πιστός εις τον όρκον του τον οποίον έδωκε ως Έλλην Αξιωματικός: "Ορκίζομαι να φυλάττω πίστην εις την Πατρίδα και τον Συνταγματικόν Βασιλέα των Ελλήνων...".
Ακριβώς δια την πίστην του αυτήν προς τον δοθέντα όρκον, μετά την 13η Δεκεμβρίου 1967 απεστρατεύθη δια να συνεχίση πλέον τον αγώνα του ως απλούς Έλλην πολίτης συμμεριζόμενος τα προβλήματα των άλλων Ελλήνων πολιτών. Μετά την μεταπολίτευσον του 1974 και κατά το unfair εκείνο Δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου 1974, ως αντίκλητος μετά του Στρατηγού Γεωργίου Κουρούκλη ηγωνίσθη υπέρ του Βασιλικού Θεσμού όσον κανείς άλλος εν Ελλάδι.
Μετά την εγκατάστασιν εις την χώραν της Καραμανλικού τύπου Δημοκρατίας, ίδρυσεν εις τα πλαίσια της διακηρυσσομένης ελευθέρας διακινήσεως των ιδεών φιλοβασιλικήν οργάνωσιν. Αλλά η Δημοκρατία του αγνώμονος εκείνου πολιτικού δεν επέτρεψε την ονομασίαν "Βασιλική Εθνική Οργάνωσις", ήτις τελικώς ωνομάσθη "Βυζαντινή Εθνική Οργάνωσις" (ΒΕΟ).
Η ΒΕΟ υπό την Αρχηγίαν του Αλεξάνδρου Κουντουρά πλαισιωθείσα υπό πλείστων επιφανών Ελλήνων, έσχεν Εθνικήν ΔΡάσιν παρούσαν εις όλας τας Εθνικάς εκδηλώσεις μετά την μεταπολίτευσιν του 1974. Τούτο όμως εστοίχισεν εις τον Αλέξανδρον Κουντουράν και τους περί αυτόν, σωρείαν πρωτοφανών διώξεων, μηνύσεων και δικών ακόμη και δια τας πλέον αθώας εκδηλώσεις της ΒΕΟ. Αρκεί να υπομνήσθούν αι σωρείαι μηνύσεων δια την παρουσίαν της ΒΕΟ εις τα Παλαιολόγεια του Μυστρά, κατά τας επετείους της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως, καθ' ήν στιγμήν το επίσημον Καραμανλικόν κράτος ηνήχετο πάσαν έκνομον πράξιν παντός αριστερού συμφύρματος και πάσαν παράβασιν της εννόμου τάξεως μέχρι της καταλήψεως Πανεπιστημίων, εκδίωξιν καθηγητών και κατατρομοκράτησιν παντός μη αριστερού, κατάστασιν ήτις διαρκέσασα επί τριακονταετίαν ωδήγησε την χώραν εις το σημερινόν της κατάντημα. Και όταν η Ελλάς κατέστη πλήρες μέλος της τότε "Ευρωπαϊκιάς Οικονομικιάς Ενώσεως" (ΕΟΚ), ο Αλέξανδρος Κουντουράς μετά των συνεργατών του προσέφυγεν εις την ΕΟΚ αιτών την βάσει των υπ' αυτής διακηρυσσομένων Αρχών, επιτραπή η χρήσις του τίτλου "Βασιλική Εθνική Οργάνωσις" δια την ΒΕΟ, δια να λάβη την απάντησιν ότι το αίτημα είναι απολύτως δίκαιον και νόμιμον, αλλά... δεν υπήρχε μηχανισμός όπως το επιβάλλη εις την χώραν μας.
Αλλά δια τον Αλέξανδρον Κουντουρά έφθασε το πλήρωμα του χρόνου. Και εις ημάς έτυχε το πικρόν καθήκον του αποχαιρετισμού, αλλά και η ελπίς της μελλοντικής συναντήσεως. Ας έχη γαίαν ελαφράν!

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΡΧΗΓΕ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΙΣ ΒΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.