Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ... ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ!

Οι εκλογές της Κυριακής είναι οι πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ παραχώρησε...

Οι εκλογές της Κυριακής είναι οι πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Guardian, την πρώτη του σε ευρωπαϊκή εφημερίδα μετά την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος.
Μεταξύ άλλων δήλωσε χαρακτηριστικά. "Υπάρχουν συγκεκριμένες παρανοήσεις που με ανησυχούν: για παράδειγμα η παρανόηση πως οτιδήποτε και αν συμβεί, δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε το ευρώ", λέει ο κ. Βενιζέλος. Στη συνέχεια της συνέντευξης του υπογραμμίζει ότι καθώς στις επικείμενες εκλογές διακυβεύονται πολλά, είναι σημαντικό από το αποτέλεσμα της κάλπης να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα της Ελλάδας και η παραμονή στην ευρωζώνη.
"Η Ευρώπη και η ευρωζώνη δεν έχουν κανένα λόγο, λογικά, να πετάξουν την Ελλάδα έξω από το ευρώ. Όμως πρόκειται για ένα σύστημα στο οποίο συμμετέχουν πολλά κόμματα, πολλές χώρες, πολλές κυβερνήσεις, πολλά κοινοβούλια και μπορεί να έχουν καταστάσεις, που φυσιολογικά, δεν θα είναι δυνατόν να ελεγχθούν", λέει χαρακτηριστικά.
Σε ότι αφορά την άνοδο της ακροδεξιάς και της Χρυσής Αυγής, τοποθετείται ως εξής. "Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την ελληνική κοινωνία να εκφασιστεί ούτε το Κοινοβούλιο να στεγάσει οπαδούς του νεοναζισμού. Είναι κρίμα και παράλογο άνθρωποι που είναι πικραμένοι και απελπισμένοι, που είναι άνεργοι και έχουν χάσει τις δουλειές τους, να πείθονται από τέτοιες πολιτικές προτάσεις".
Καμία οικογένεια χωρίς άνεργο...
Σχετικά με την ανεργία, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες, λέγοντας ότι και δικοί του συγγενείς με προσόντα δεν μπορούσαν να βρουν εργασία. Η προσπάθειά του όμως, όπως προσθέτει παρακάτω, είναι να πείσει αυτούς τους απογοητευμένους ότι πρέπει να ξαναστηρίξουν το ΠΑΣΟΚ καθώς έχουν ήδη υποφέρει αρκετά, και ήρθε η ώρα πλέον να βγουν από την κρίση, κάτω από τη διακυβέρνηση του κόμματος του. Και δηλώνει σχετικά. "Δεν υπάρχει πλέον οικογένεια στην Ελλάδα που να μην έχει άνεργο κάποιο μέλος της".
Μάλιστα, εκτιμά ότι έχουμε διανύσει περισσότερο από τα 2/3 της κρίσης, επισημαίνοντας τη μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 24,5 δισεκατομμύρια, ενώ υποστηρίζει πως ακόμα το 75% των Ελλήνων τίθενται υπέρ της παραμονής της χώρας στο Ευρώ.
Πρόταση του είναι να παραταθεί το δημοσιονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας κατά ένα χρόνο, ενώ αναφερόμενος στις αντιδράσεις στη Γερμανία για την ελληνική διάσωση σχολιάζει ότι όπως και οι υπόλοιπες χώρες έτσι και η Γερμανία δεν έχει ζημιωθεί δανείζοντας χρήματα στην Αθήνα.
Ερωτηθείς για τη διαφαινόμενη εκλογική νίκη του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία, απαντάει πως πρόκειται για την καλύτερη κατάληξη για την Ελλάδα και προσθέτει ότι πρέπει να αλλάξουν οι πολιτικές ισορροπίες στην Ευρώπη και η "μονοδιάστατη" προσέγγιση της αντιμετώπισης της κρίσης.
Ευθύνες στην ΕΕ
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, παρατηρεί ότι "θα έπρεπε να είχαμε κάνει πράγματα που δεν είχαμε συνειδητοποιήσει ότι χρειάζονταν επειδή δεν είχαμε προειδοποιηθεί. Και ως προς αυτό φέρουν ευθύνη θεσμοί στην ΕΕ και την ευρωζώνη", ρίχνοντας το "μπαλάκι" στους Ευρωπαίους ηγέτες.
"Είχαμε την αίσθηση ότι επρόκειτο για μια συμβατική κρίση, σαν πλημμύρα ή σεισμός, ενώ ήταν σαν πυρηνική καταστροφή για την οικονομία", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσθέτοντας ότι πλέον η χώρα βρίσκεται σε έναν διαρκή πόλεμο.
"Δεν περίμενα ποτέ ότι θα το έβλεπα αυτό. Η γενιά μου μεγάλωσε πιστεύοντας ότι κάθε χρόνο τα πράγματα θα γίνονταν καλύτερα μετά τη Χούντα. Ενώ τώρα εδώ και χρόνια τα πράγματα χειροτερεύουν και η απόσταση από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες μεγαλώνει. Είναι μια πολύ δύσκολη εμπειρία. Η ευθύνη και η αγωνία είναι τεράστιες", καταλήγει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

news247.gr

2 σχόλια

  1. Σε μπουρδελο πηγαν για να εξυπηρετηθουν, καλα να παθουν .Η πολυπολιτισμικοτητα τους καταστρεψε.Οταν εκαναν τη "δουλεια" τους ηταν ωραια , τωρα που καταστρεφεται η ζωη τους τι λενε ???
    Πρεπει να ειναι παρανοικοι για να ξαναπανε...

    μπιλυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωχ λαθος ,το σχολιο που εγραψα ηταν για το επομενο αρθρο με το AIDS ,
    (ταιριαζει ομως και εδω,για τους ψηφοφορους του ΠΑΣΟΚ)

    μπιλυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.