Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΜΕΡΙΑ... ΑΣ ΚΟΠΙΑΣΟΥΝ!

"Γιορτάζεται στον Τουρκοισλαμικό κόσμο το Ρετζάιπ Καντίλι. Στους εορτασμούς που έγιναν στην Δυτική Θράκη διαβάστηκαν μεβλίτια, έγινα...


"Γιορτάζεται στον Τουρκοισλαμικό κόσμο το Ρετζάιπ Καντίλι. Στους εορτασμούς που έγιναν στην Δυτική Θράκη διαβάστηκαν μεβλίτια, έγιναν προσευχές και μοιράστηκε φαγητό στον κόσμο. Στους εορτασμούς για το Ρετζάιπ Καντίλι υπήρξαν και περίεργα περιστατικά. Στο Διδυμότειχο του Ν. ¨Εβρου ο εορτασμός άρχισε μετά το δεύτερο ναμάζι και συνεχίστηκε χωρίς σταματημό !
Ο θρησκευτικός λειτουργός από το Μέγα Δέρειο Χιλμί Κουρού μαζί με φίλους του στο τζαμί του Διδυμοτείχου για να προσευχηθούν και να διαφωτίσουν τον κόσμο αλλά δεν τους επετράπη. Οι προσευχές και οι ύμνοι συνεχίστηκαν επί ώρες στο τζαμί. Έτσι ο Χιλμί Κουρού και οι φίλοι του υποχρεώθηκαν να γυρίσουν πίσω στα χωριά τους χωρίς να εκπληρώσουν τα καθήκοντα τους. Η κίνηση αυτή απέναντι στον Χιλμί Κουρού και στους φίλους του που είχαν πάει για να προσευχηθούν και να διαφωτίσουν τον κόσμο, έγινε αντιληπτή ως κίνηση αποτροπής των θρησκευτικών τους υπηρεσιών.

 Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 24/5/2012"
Σχόλιο : Αυτό που πήγαν να κάνουν ο κύριος Χιλμί Κουρού και οι φίλοι του στην γλώσσα της θρησκείας λέγεται εισπήδηση. Δηλαδή να είσαι αλλού ιμάμης και να θες να τελέσεις προσευχή  ή να κυρήξεις σε περιοχή άλλου. Μάλλον το προξενείο θέλει να επεκτείνει την επιρροή του και προς Διδυμότειχο μεριά…. tourkikanea.gr


----------------------------------

2 σχόλια

  1. xaxaxaxa na gelaso tourkiki arvila sti thraki den mpwri na perasi me tipota naste seigouri gia ayto ta gerakia tis thrakis einai edw etma perimenoume thanatos apo psila.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ την επέκτεινε ως τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας. Αλλά εμείς ατάραχοι τσακωνόμαστε αναμεταξύ μας για τα ριμπάουντ των πρασινοκόκκινων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.