Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1911 ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΘΩΡΗΚΤΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ... ΤΟ "ΑΒΕΡΩΦ" ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!

Παραδίδεται στην Ελλάδα το νέο θωρηκτό Αβέρωφ. Το Θωρηκτό Αβέρωφ είναι ένα πλοίο - θρύλος του Πολεμικού μας Ναυτικού. Μάλιστα οι επιτυχίε...


Παραδίδεται στην Ελλάδα το νέο θωρηκτό Αβέρωφ. Το Θωρηκτό Αβέρωφ είναι ένα πλοίο - θρύλος του Πολεμικού μας Ναυτικού. Μάλιστα οι επιτυχίες του στο Αιγαίο του χάρισαν αμέσως τον τίτλο «Το τυχερό πλοίο». Κατασκευάσθηκε στα ναυπηγεία του Λιβόρνο της Ιταλίας, καθελκύστηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1910 και παραδόθηκε στη χώρα μας στις 15 Μαΐου 1911. Την 1η Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου κατέπλευσε στο Φάληρο ενώ ο ελληνικό λαός το υποδέχτηκε με «ανοιχτές αγκάλες». Το πλοίο κόστισε συνολικά 25.000.000 χρυσές ελληνικές δραχμές. Το 1/3 της τιμής του κατέβαλε ο εθνικός ευεργέτης Γεώργιος Αβέρωφ και τα 2/3 το ελληνικό δημόσιο με εξωτερικό δανεισμό.

1 σχόλιο

  1. Το οποίο, οι γραικύλοι μετέτρεψαν σε "κέντρο διασκέδασης" για "γκλαμουράτους" γάμους των απάτριδων νεόπλουτων. Και ο ρεζίλης (κατ' ευφημισμόν) αξιωματικός που το επέτρεψε, πληρώνεται με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.