Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΟΥΚΑΤΟ...

Τα μάρκα της “Siemens” και σε ποιες τσέπες κατέληξαν αποτελούν το αντικείμενο της σφοδρής πολιτικής και δικαστικής αντιπαράθεσης μεταξύ του ...

Τα μάρκα της “Siemens” και σε ποιες τσέπες κατέληξαν αποτελούν το αντικείμενο της σφοδρής πολιτικής και δικαστικής αντιπαράθεσης μεταξύ του Θόδωρου Τσουκάτου και του Πάνου Καμμένου που ξεκίνησε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.
Οι εκατέρωθεν αγωγές, με αξιώσεις εκατομμυρίων που έχουν «ανταλλάξει» ο άλλοτε «στρατηγός» της Χαριλάου Τρικούπη, Θεόδωρος Τσουκάτος και ο ανεξάρτητος βουλευτής (πρώην ΝΔ), Πάνος Καμμένος, έχουν πάντως, μικρότερο οικονομικό ενδιαφέρον από το αντικείμενο της διαμάχης που είναι «πού κατέληξε ένα εκατομμύριο ευρώ από τη Siemens».
Το ποσό μάλιστα αυτό ήταν -σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο- ανεξάρτητο από το ένα εκατομμύριο μάρκα για τα οποία έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη και έχει παραδεχτεί πώς παράλαβε ο κ. Τσουκάτος εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ. Το ένα εκατομμύριο ευρώ -στο οποίο αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο κ. Καμμένος- φέρεται να κατέληξε από τη Siemens σε λογαριασμό που διαχειριζόταν ο άλλοτε «στρατηγός» της Χαριλάου Τρικούπη στην Ελβετία.
Μετά τις δηλώσεις ο κ. Τσουκάτος κατέθεσε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση, με την οποία ζητά, όπως δήλωσε χθες στο Δικαστήριο ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, Διονύσης Γκούσκος, από τον κ. Καμμένο το ποσό των 10.000 ευρώ (αρχικά διεκδικούσε 200.000 ευρώ) καθώς η υπόθεση έχει για εκείνον ηθική αξία και όχι οικονομική.
Αντίθετα, ο κ. Καμμένος διεκδικεί από τον κ. Τσουκάτο 500.000 ευρώ για τις εκφράσεις που του απέδωσε ο κ. Τσουκάτος στο δικόγραφο της αγωγής όπως «συκοφάντης και κομματικά εμπαθής».
Κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσουκάτου από το 2000 έως το 2004, Δημήτριος Ράλλης, ο οποίος υποστήριξε ότι ο κ. Καμμένος γνώριζε ότι τα όσα δήλωσε δημόσια ήταν ανακριβή, καθώς, ήταν μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens και είχε γνώση όλων των στοιχείων της υπόθεσης.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Φεβρουαρίου με την κατάθεση της δημοσιογράφου Σοφίας Βούλτεψη από την πλευρά του Π. Καμμένου.

capital.gr

-------------------------------


1 σχόλιο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.