Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΑΜΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ. ΒΙΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Βίαιες συμπλοκές σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην πόλη Στρούγκα της ΠΓΔΜ, μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας περίπου 2000 μουσουλμάνων...

Βίαιες συμπλοκές σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην πόλη Στρούγκα της ΠΓΔΜ, μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας περίπου 2000 μουσουλμάνων μπροστά στο δημαρχείο της πόλης, κατά των αντί-ισλαμικών σκηνών που καταγράφηκαν, πριν από δύο περίπου εβδομάδες, στο καρναβάλι του Βέβτσανι.

Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης, στη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν συνθήματα κατά χριστιανών, διαδηλωτές έκαψαν μια σημαία της ΠΓΔΜ που ήταν αναρτημένη στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης, την ίδια στιγμή που κάποιοι άλλοι υπέστειλαν τη σημαία της βαλκανικής χώρας από το κτήριο του δημαρχείου.

Παράλληλα, σε χωριό έξω από τη Στρούγκα, διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και προκάλεσαν φθορές σε διερχόμενο λεωφορείο, ιδιοκτησίας εταιρίας από το Βέβτσανι.

Αιτία για τις διαμαρτυρίες μουσουλμάνων στην περιοχή της Στρούγκας, αποτέλεσαν καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Βέβτσανι (κωμόπολη κοντά στη Στρούγκα η οποία κατοικείται αμιγώς από σλαβικής καταγωγής πολίτες όπου κάθε χρόνο, στις 13 Ιανουαρίου, πραγματοποιείται καρναβαλική παρέλαση) στις οποίες υπήρξαν αναπαραστάσεις που θεωρήθηκαν από τους μουσουλμάνους άκρως προσβλητικές για το Ισλάμ και το Κοράνι.

Οι αναπαραστάσεις αυτές προκάλεσαν τις έντονες διαμαρτυρίες της Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας της ΠΓΔΜ και του μουφτή της Στρούγκας, καθώς και του δημάρχου της Στρούγκας ο οποίος είναι αλβανικής εθνικής καταγωγής.

 Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους «οι σκηνές που παρουσιάστηκαν στο καρναβάλι του Βέβτσανι προσβάλουν βαθύτατα τα θρησκευτικά αισθήματα του μουσουλμανικού πληθυσμού και απειλούν την αρμονική συμβίωση μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή της Στρούγκας».  zougla.gr

------------------------------------------------


1 σχόλιο

  1. EXΩ ΒΡΕΘΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΑΠΕΧΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 15 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΡΙΔΑ. ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΩΜΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΩΡΙΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΤΙΡΙΟ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.