Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΑΤΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Λαΐκούς ήρωες βρήκε η αριστερή θολοκουλτούρα στις εγκληματικές φυσιογνωμίες των "απεργών πείνας" της Υπατίας...  Η "Πρωτοβου...

Λαΐκούς ήρωες βρήκε η αριστερή θολοκουλτούρα στις εγκληματικές φυσιογνωμίες των "απεργών πείνας" της Υπατίας... 
Η "Πρωτοβουλία μεταναστών εργατών πρώην απεργών πείνας και οργανώσεων αλληλεγγύης" απευθύνουν κάλεσμα διαμαρτυρίας, ημέρα Παρασκευή, 27/1, στις 12 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών. Όπως αναφέρουν οι αριστεράτζες: "Ένα χρόνο μετά την απεργία πείνας, το αίτημά μας για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και μεταναστριών εργαζομένων βρίσκεται στο κέντρο του αγώνα και γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό τη στιγμή που η κοινωνία κλονίζεται από τη φτώχια και την ανεργία και χιλιάδες μετανάστες και ντόπιοι ωθούνται στην εξαθλίωση και τη στέρηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων στη σίτιση, τη στέγη και την ιατρική περίθαλψη», σημειώνεται στην ανακοίνωσή τους.
Ένα χρόνο μετά την απεργία πείνας, οι κατακτήσεις μας για το ανανεώσιμο καθεστώς «ανοχής» και το δικαίωμα ταξιδιού στις χώρες καταγωγής έχουν υλοποιηθεί, με συνεχή όμως προβλήματα και συχνά ταλαιπωρία για εμάς. Ο απαιτούμενος χρόνος παραμονής για τη νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις μειώθηκε από 12ετία σε 10ετία, παρότι η συμφωνία με την κυβέρνηση αφορούσε 8ετία. Αποτέλεσμα του αγώνα μας ήταν επίσης η μείωση των απαιτούμενων ενσήμων από 100 σε 60 για την έκδοση βιβλιάριου ασθενείας για όλους τους εργαζόμενους και από 200 σε 120 για την ετήσια ανανέωση της άδειας παραμονής των μεταναστών"..
Ωστόσο, όπως τονίζει η "Πρωτοβουλία", "παρά την ρητή δέσμευση της κυβέρνησης στη συμφωνία του Μαρτίου, η χορήγηση Άδειας Εργασίας εξακολουθεί να εκκρεμεί για τους 300 πρώην απεργούς πείνας. Την ίδια στιγμή, η έκδοση νέων άδειών εργασίας έχει ουσιαστικά διακοπεί για όλους τους αιτούντες άσυλο, για χιλιάδες ανθρώπους που μαζί με εμάς αποκλείονται από την κανονική εργασία με ασφάλιση". Φυσικά, δεν ξεχνάνε να "παραπονεθούν" στο κείμενό τους και για την δράση "φασιστικών συμμοριών, την αύξηση του ρατσισμού και τις επιχειρήσεις σκούπας της ΕΛ.ΑΣ."!

------------------------------------------------


3 σχόλια

  1. ΩΣ ΕΔΩ.ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγκο τα παο !! ντινουν και 5 εβρο το κεφαλι !! Εφκαριστουμε το κιριο Σορο και αμερικανοι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://theoprovlitos.blogspot.com/2012/01/blog-post_26.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.