Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ... ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ...

Η Le Monde χαρακτήρισε σκληρή την αντίδραση της Άγκυρας προς τον νόμο και σχολίασε ότι η Τουρκία ενδέχεται να χαμηλώσει το επίπεδο της διπλ...


Η Le Monde χαρακτήρισε σκληρή την αντίδραση της Άγκυρας προς τον νόμο και σχολίασε ότι η Τουρκία ενδέχεται να χαμηλώσει το επίπεδο της διπλωματικής σχέσης.

Η εφημερίδα New York Times δημοσίευσε την είδηση με τον τίτλο, «Ο νόμος εγκρίθηκε από τη Γαλλική Γερουσία και έκανε τους Τούρκους να θυμώσουν». Αναφέρθηκε επίσης σε αυτό που είπε ο πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan ότι «θα παρθούν μέτρα κατά της Γαλλίας».

Εκτενή αναφορά στην αντίδραση της Τουρκίας έκανε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Αφιέρωσε μέρος σε απόψεις σύμφωνα με τις οποίες ο νόμος αυτός ενδέχεται να δημιουργήσει σοβαρές ρωγμές ανάμεσα σε Τουρκία και Γαλλία που και οι δύο χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ.

Το BBC επέστησε την προσοχή στο ότι δεν έχει καθησυχάσει την Τουρκία η απουσία της λέξης «αρμενική» από τον νόμο και υπογράμμισε επίσης ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Εντουάρντ Ναλμπαντιάν χαρακτήρισε ως «μέρα που θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία» την επικύρωση αυτού του νόμου.

Η βρετανική εφημερίδα The Guardian, εκτίμησε ότι ο Σαρκοζί θα επικυρώσει τον νόμο πριν από τις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν τον ερχόμενο Απρίλιο.

Η εφημερίδα RIA Novosti που κυκλοφορεί στη Ρωσία, έγραψε ότι ο νόμος που επικυρώθηκε και από τη γαλλική Γερουσία, έφερε αντιμέτωπες την Τουρκία και τη Γαλλία.

Το άρθρο της γιαπωνέζικης εφημερίδας Today αναφέρθηκε στη σκληρή αντίδραση της Τουρκίας, αλλά και σην προειδοποίηση του Υπουργείου Εξωτερικών για μόνιμες κυρώσεις κατά της Γαλλίας.

Η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post έγραψε ότι η Τουρκία θα προβεί σε αντίποινα κατά της Γαλλίας και ίσως να υποβαθμίσει τις διπλωματικές σχέσεις σε επίπεδο επιτετραμμένων.

1 σχόλιο

  1. προσεξτε το σχολιασμο των ισραηλινων. κρατα ισες αποστασεις. αρχιζει αναθερμανση με τουρκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.