Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΕΛΧΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΙΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ...

Τριάντα τρία άτομα συνέλαβε σήμερα η τουρκική αστυνομία σε επιχείρηση "εκκαθάρισης" Κούρδων διαφωνούντων με την κυβέρνηση και φιλι...

Τριάντα τρία άτομα συνέλαβε σήμερα η τουρκική αστυνομία σε επιχείρηση "εκκαθάρισης" Κούρδων διαφωνούντων με την κυβέρνηση και φιλικά διακείμενων στο ΡΚΚ.

Η αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομή σε 123 διαφορετικές διευθύνσεις σε 17 επαρχίες της χώρας και συνέλαβε 33 από τους 49 υπόπτους για τους οποίους είχε διαταχθεί έρευνα, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, η οποία έδωσε την εντολή για την πραγματοποίηση αυτής της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης.

Παράλληλα η εισαγγελία διέψευσε ότι η αστυνομία διεξήγαγε έρευνα στο γραφείο στην Άγκυρα της Λεϊλά Ζάνα, μέλους του τουρκικού κοινοβουλίου και εμβληματικής προσωπικότητας του κουρδικού ζητήματος, όπως είχαν μεταδώσει νωρίτερα τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Η νέα αυτή έφοδος έχει στόχο κυρίως το μεγαλύτερο φιλοκουρδικό κόμμα της χώρας, το Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), που εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο αρχηγός του κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς κατηγόρησε την κυβέρνηση της χώρας ότι αυτή έδωσε εντολή για τις συλλήψεις αυτές. «Δεν μπορούμε να μιλάμε για κράτος, για κυβέρνηση εκεί όπου καταπατάται ο νόμος» σημείωσε.

Μεταξύ των συλληφθέντων στην Άγκυρα βρίσκεται η πρώην βουλευτής του BDP Φατμά Κουρτουλάν και ο πρώην ηγέτης ενός φιλοκουρδικού κόμματος Τουντσέρ Μπακιρχάν.

Έρευνες πραγματοποίησε η αστυνομία και σε κτίρια του κόμματος αυτού στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Ανατολίας, ο πληθυσμός της οποίας είναι κυρίως κουρδικός. defencenet.gr

--------------------------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.