Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΘΗ ΜΑΣ. ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟ. ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ.

_________Στις 6 Δεκεμβρίου ε.έ., κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, βρεθήκαμε στη Δυτική Μα...


_________Στις 6 Δεκεμβρίου ε.έ., κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, βρεθήκαμε στη Δυτική Μακεδονία επ' ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικολάου, πολιούχου Κοζάνης. Περί το τέλος της θείας λειτουργίας, όπως συνηθίζεται, εκηρύξαμε το θείο λόγο. Θέμα μας ήταν ότι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας είναι όχι μόνο δείκτες πορείας διαχρονικά, αλλά και καταφύγια και λιμένες σωτηρίας, ιδιαιτέρως σε περιόδους κρίσεως.

_________Πρώτη ενότητα των σκέψεών μου ήταν ότι η Πατρίδα μας διέρχεται κρίση. "Δεν εννοώ την οικονομική κρίση, είπα επί λέξει, Αυτή ήλθε σαν αποτέλεσμα της ηθικής κρίσεως, η οποία παρατηρείται στην εποχή μας. Βιώνουμε, προσέθεσα, την εποχή της αποστασίας από το δρόμο του Θεού. Δεν χρειάζονται τώρα πια οι Ιεροκήρυκες και οι Θεολόγοι για να περιγράψουν αυτή την βαθειά κρίση των αξιών της ζωής! Αυτό το έργο σήμερα το επιτελούν οι δημοσιογράφοι".

_________Πρός απόδειξη των λόγων μου ανέγνωσα αποσπάσματα από πρόσφατα δημοσιεύματα κυρίως του Αθηναϊκού Τύπου, τα οποία και θα σας παραθέσω ως Παράρτημα του παρόντος σημειώματος. Ακραία περιστατικά της μεγάλης ηθικής κρίσεως είναι ο Πατέρας που κακοποίησε σεξουαλικά το πεντάχερονο κοριτσάκι του και ο απαίσιος παιδεραστής από τήν άλλοτε λεβεντογέννα Κρήτη, ο οποίος συνελήφθη προσφάτως, διότι έχει κακοποιήσει σεξουαλικά μερικές δεκάδες μικρά παιδιά!

_________"Το φάρμακο για την έξοδό μας από την κρίση αυτή, είπα στη συνέχεια, δεν θα μας το δώσουν ούτε ο κ. Όλι Ρέν, ούτε η κα Μέρκελ, ούτε ο κ. Σαρκοζί, ούτε η Τρόϊκα, ούτε ο Γερμανός Υπουργός, που εγκαταστάθηκε ήδη στη Θεσσαλονίκη από την κα Μέρκελ! Το φάρμακο είναι ένα και μοναδικό: ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΘΗ ΜΑΣ! Να νικήσουμε τον κακό εαυτό μας, να διορθώσουμε την πορεία μας. Ναι, αδελφοί μου, ένα και μοναδικό είναι τό φάρμακο: Η επιστροφή μας στο Χριστό! Η πιστή τήρηση των εντολών του Κυρίου μας, η αποδοχή και η εφαρμογή του Ευαγγελίου! Η ένταξή μας στούς κόλπους της Εκκλησίας! Η μετάνοια, η εξομολόγηση, η συμμετοχή μας στη θεία Κοινωνία, η μελέτη του θείου λόγου, η άσκηση της ελεημοσύνης! Γενικώς οφείλουμε να πολεμήσουμε τα πάθη μας. για να ξαναγίνουμε παιδιά του Θεού!

_________Οι πιστοί άνθρωποι στις δυσκολίες της ζωής έχουν αρωγούς τους Αγίους μας. Γι' αυτό καί ο Άγιος Νικόλαος υμνείται ως εξής:

"Ορφανών προστάτην Σε και χηρών,
πεινώντων τροφέα,
πενομένων τε πλουτιστήν,
αιχμαλώτων ρύστην,
πλεόντων τε σωτήρα,
κεκτήμεθα Παμμάκαρ, σοφέ Νικόλαε" (Μεγαλυνάριον)

__________Ο Άγιος Νικόλαος λοιπόν αναδεικνύεται διαχρονικά προστάτης του ατόμου, της οικογένειας, της κοινωνίας. Στην πτωχή μου ομιλία άνέφερα συγκεκριμένα περιστατικά από τη ζωή και τα θαύματα του Αγίου, ώστε να εδραιώσω στις ψυχές των ακροατών μου την πίστη, ότι "πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού", για να καταλήξω με τα λόγια του Συναξαριστή:

"Ο Νικόλαος πρέσβυς ών εν γη μέγας,
και γης αποστάς,
εις το πρεσβεύειν ζέει".

___________Τελειώνοντας την ομιλία μου στην Κοζάνη θέλησα να επανέλθω στην έννοια του κοσμικού Κράτους, δηλ. του Κράτους χωρίς Θεό, που τελικά έχει επιβληθή στη Χώρα μας. Απόδειξη του κοσμικού Κράτους είναι σήμερα ο πολιτικός Γάμος, η πολιτική Κηδεία, ο πολιτικός ενταφιασμός κ.ά., πράγματα άγνωστα δυό δεκαετίες πρίν! Αναφέρθηκα, λοιπόν, αναγκαστικά στούς υπαιτίους αυτής της νέας πραγματικότητος.

"Η κρίση στην Πατρίδα μας, είπα επί λέξει, αρχίζει από την δεκαετία 1950-1960, δηλ από τήν εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του επονομασθέντος Εθνοσωτήρος, όταν ακόμη ήταν Υπουργός Δημοσίων Έργων, διωρισμένος στη θέση αυτή από τόν αείμνηστο Στρατάρχη Αλ. Παπάγο. Ήταν η εποχή που ο Κ. Καραμανλής είπε τό εξής αμίμητο: "γιά νά ξανακτίσω την Ελλάδα χρειάζομαι Μηχανικούς και όχι Παπάδες"!!!!! 'Εκτισε λοιπόν την νεώτερη Ελλάδα, έκαμε δρόμους, δημιούργησε δίκτυα εθνικών οδών ταχείας κυκλοφορίας, αλλά οι νεώτεροι Έλληνες έχασαν τον ΔΡΟΜΟ, τον αληθινό δρόμο της ζωής, που οδηγεί στο Θεό και έτσι σιγά-σιγά κτίσαμε το σύγχρονο άθρησκο Κράτος. Τελικά τις τελευταίες πινελιές στην ολοκλήρωση αυτού του εγκλήματος έβαλε η πατριώτισσά σας κυρία Υπουργός επί της (μη εθνικής) α-Παιδείας, της δια βίου α-μαθήσεως καί των ....Θρησκευμάτων! Η κυρία Υπουργός μετέτρεψε το μάθημα των Θρησκευτικών σε μάθημα Θρησκειολογίας, δέχθηκε σε δημόσια σχολεία να απαγγέλλεται αντί της καθιερωμένης πρωϊνής προσευχής ένα ποίημα του αριστερού ποιητή Γιάννη Ρίτσου, ανέτρεψε τον χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών ως υποχρεωτικού, με το νόμο 1 πρός 10 απαγόρευσε τον διορισμό νέων Εφημερίων στις Ενορίες και τελικά εξίσωσε τον νεκροθάπτη με τον ιερέα! Έπειτα, με το διωγμό από τη Θράκη της Δασκάλας Χαράς Νικοπούλου, με την παραποίηση της ιστορίας, από τις κυρίες Ρεπούση και Δραγώνα ως Συμβούλους της και με άλλα τερτίπια της πολιτικής έδωσε τη χαριστική βολή στην Ελλάδα ως Χώρα της Ορθοδοξίας. ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, λοιπόν, αδελφοί μου, είναι μια ευκαρία επιστροφής μας πρός τήν ΑΡΕΤΗ, πρός τήν ΕΚΚΛΗΣΙΑ, πρός τον ΣΩΤΗΡΑ ΧΡΙΣΤΟ! Αμήν".

______________Για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών μας καταγράψαμε τα παραπάνω και τα συμπληρώνουμε 1) με ένα Video, που αναρτήθηκε αυθημερόν από τό www.zougla.gr, 2) ένα κείμενο από την ηλεκτρονική εφημερίδα www.romfea.gr και 3) σε Παράρτημα τα αναφερθέντα θαύματα του αγίου Νικολάου και αποσπάσματα από σχετικά με την ηθική κρίση δημοσιεύματα.
Αίγιον, 14 Δεκεμβρίου 2011

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

2 σχόλια

  1. AGAPITE TALIBAN.

    ANELAVE PROTA THN MIS8ODOSIA TON PAPADON SOU.
    PLHROSE FOROUS STO KRATOS.
    KAI ASE TA ENKOSMIA STOUS POLITES..

    FILIKA..

    LAKIS GALIOURIS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα έσοδα των "παγκαριών" φορολογούνται από παλιά όπως και οι παπάδες ήταν Δ.υπάλληλοι από παλιά. Φίλε Λάκη, δεν είχαμε όμως από παλιά 1.600.000 ανθρώπους να πληρώνονται από το δημόσιο.Αν ήμασταν όπως λέει ο "ταλιμπάν", δε θα ψηφίζαμε τους.... ταλιμπάν γιατί θα είχαμε σωστή κρίση-πιστεύω.(θυμίζω όμως,αν πιστεύεις και την προφητεία του π.Κοσμά του Αιτωλού που λέει "θα έρθει καιρός που οι παπάδες θα είναι χειρότεροι από τους κοσμικούς ανθρώπους" δηλαδή αυτούς που δεν έχουν συνείδηση.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.