Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΙΑΣ ΠΤΗΣΗΣ ΤΗΣ "ΗΛΙΟΣ"

Ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης δεσμεύτηκε σήμερα ενώπιον των συγγενών των θυμάτων του μοιραίου Boeing της ''Ηλιος'' ...


Ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης δεσμεύτηκε σήμερα ενώπιον των συγγενών των θυμάτων του μοιραίου Boeing της ''Ηλιος'' ότι θα τους παραδώσει αύριο το πόρισμα της διερευνητικής επιτροπής Καλλή για την αεροπορική τραγωδία της 14ης Αυγούστου 2005.

Μιλώντας στους συγγενείς που συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας για να εκφράσουν την οργή τους για τη χθεσινή αθωωτική απόφαση του Κακουργιοδικείου, ο κ. Κληρίδης υπεραμύνθηκε των χειρισμών της Γενικής Εισαγγελίας, λέγοντας ότι διώχθηκαν ακριβώς τα ίδια πρόσωπα τα οποία ενοχοποιούνταν στο πόρισμα Καλλή για ανθρωποκτονία.

Οι συγγενείς, που συγκεντρώθηκαν λίγο πριν τις 13:00 έξω από τη Νομική Υπηρεσία, κρατώντας φωτογραφίες των αγαπημένων τους προσώπων, που χάθηκαν στο λόφο του Γραμματικού πριν από σχεδόν εξήμισι χρόνια, ζήτησαν από τον κ. Κληρίδη να παραιτηθεί. Δήλωσαν ότι δεν θα έφευγαν αν δεν ερχόταν ο Γενικός Εισαγγελέας να τους μιλήσει.

''Η υποχρέωσή μου ήταν να οδηγήσω την υπόθεση στο Δικαστήριο και να την παρουσιάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό το καθήκον το έχουμε κάνει στο ακέραιο'', ανέφερε ο κ. Κληρίδης μιλώντας στους συγγενείς μπροστά από την είσοδο της Νομικής Υπηρεσίας.

Ερωτηθείς αν έκανε το καθήκον του για όλους τους ενόχους, ο κ. Κληρίδης απάντησε καταφατικά, ενώ εμφανώς ενοχλημένος ρώτησε τους συγγενείς να αναφέρουν τα πρόσωπα τα οποία πιστεύουν ότι είναι ένοχα για την τραγωδία και δεν έχουν διωχθεί.

Στις επανειλημμένες ερωτήσεις για το ποιος ευθύνεται για την αεροπορική τραγωδία και το χαμό των αγαπημένων τους, ο κ. Κληρίδης απάντησε λέγοντας ''σίγουρα όχι εγώ''.

Σε ερώτηση γιατί δεν δίνεται το πόρισμα της διερευνητικής Επιτροπής Καλλή, ο κ. Κληρίδης είπε ότι ''ακριβώς αυτούς που ενοχοποιούσε το πόρισμα Καλλή αυτούς διώξαμε, για τους ίδιους λόγους''.
Ρώτησε τους συγγενείς αν θα απολογηθούν αν το πόρισμα Καλλή λέει ότι για την ανθρωποκτονία φταίνε τα ίδια πρόσωπα που έχουν διωχθεί από την Εισαγγελία και τους είπε ότι θα τους παραδώσει το πόρισμα αύριο.

''Αύριο την ίδια ώρα να είστε εδώ'', τους είπε.

Κάποιος εκ των παρισταμένων τον επέκρινε ότι ''έχει αποτύχει πλήρως να διαλευκάνει και να καταδικάσετε τους οποιουσδήποτε ενόχους. Εχετε αποτύχει απολύτως σε όλες τις σοβαρές υποθέσεις αυτού του κράτους και το μοναδικό που έχετε να κάνετε αυτή τη στιγμή είναι να παραιτηθείτε και εσείς και ο Βοηθός σας'' είπε, με τον κ. Κληρίδη να απαντά λέγοντας ''ευχαριστώ πολύ για την υπόδειξη''.
Στη συνέχεια ο Γενικός Εισαγγελέας αποχώρησε εν μέσω έντονων διαμαρτυριών των συγγενών που του ζητούσαν να παραιτηθεί.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγγενών των θυμάτων Νικόλας Γιασουμής στάθηκε στο γεγονός ότι ο κ. Κληρίδης δεσμεύθηκε ότι αύριο στις 13:00 θα τους παραδώσει το πόρισμα Καλλή.
Εξέφρασε ωστόσο θλίψη για την αντιμετώπιση τους από τον Γενικό Εισαγγελέα και την Εισαγγελία.
Οπως είπε, ''μετά από την αθωωτική απόφαση που είχαμε χθες στο Δικαστήριο, κατηγορηθήκαμε ότι λαϊκίζουμε, κατηγορηθήκαμε ότι οι συγγενείς στήνουν λαϊκά δικαστήρια και σήμερα γίναμε όλοι μάρτυρες λαϊκού δικαστηρίου από τον Γενικό Εισαγγελέα''.

''Λυπούμαι πάρα πολύ δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο ως έννομοι πολίτες αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα εδώ. Αναμένουμε να αναλάβουν όλοι όσες ευθύνες τους αναλογούν έτσι ώστε επιτέλους οι δολοφόνοι να καταδικάζονται στα Δικαστήρια και αυτοί που δεν αξίζουν να πηγαίνουν στα σπίτια τους'', κατέληξε.

Αναμένοντας τον Γενικό Εισαγγελέα, η οργή των συγγενών είχε ξεχειλίσει.

''Νόμιζα ότι υπήρχε δικαιοσύνη στην Κύπρο'', είπε μια μαυροφορεμένη γυναίκα κρατώντας στο στήθος της τη φωτογραφία των αγαπημένων της προσώπων.

''Δεν μπορεί να γίνει αυτό το πράγμα, είναι αδικία. Αυτό είναι το χριστουγεννιάτικο δώρο για μας'', είπε ένας μαυροφορημένος συγγενής με δάκρυα στα μάτια.

''Βγες έξω, να βγει έξω να μας δει όλους κατάμουτρα», φώναξε άλλος. (koukouvagia.com)

-------------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.